Latvijas Ekonomikas ministrija vēlas izveidot "zaļo koridoru" baltkrievu investoriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas uzņēmumi nesteidz uz Latviju bargo banku noteikumu dēļ, raizējoties, ka tiem vienkārši neatvērs kontus; ekonomikas ministrs vēlas atrisināt šo jautājumu.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Darbā ar nerezidentiem, kuriem tiek piemēroti bargāki noteikumi, bankām derētu izveidot "zaļo koridoru" investoriem, paziņoja kanālam LTV ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra iepriekš piedāvāja Baltkrievijas uzņēmumiem daļēji vai pilnībā pārcelt savu darbību uz Latviju. Daži biznesmeņi izrādīja interesi, taču daudzi baidās sadarboties ar Latvijas bankām, ņemot vērā bargos uzstādījumus pret nerezidentu naudu, kura praktiski automātiski tiek uzskatīta par saistītu ar naudas atmazgāšanu.

"Ir grūti piesaistīt investīcijas, ja uzņēmums ienāks Latvijā un nevarēs atvērt šeit bankas kontu. Ar atbildīgajām iestādēm esam nemitīgā kontaktā. Un tieši attiecībā uz baltkrievu investoriem svarīgi rīkoties ātri," paziņoja Vitenbergs.

Viņš cer, ka izdosies panākt kompromisu un mīkstināt nosacījumus, izveidojot "zaļo koridoru" investoriem. Skaidrība šajā jautājumā var tikt ieviesta jau nākamnedēļ, piebilda ministrs.

Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš aicināja bankas pārstāt katru klientu turēt aizdomās par negodīgumu. Vērts atzīmēt, ka pirms diviem gadiem Kariņš pats izsludināja finanšu sektora "kapitālremontu", kur viens no elementiem bija "atbrīvošanās" no nerezidentu naudas. Beigās bankas nopietni pavirzījās uz priekšu šajā jautājumā, tiesa, pa šo laiku Latvijā strauji samazinājās noguldījumu daļa ne vien no NVS valstīm, bet arī no citām ES valstīm.

Ziņu lente
0