Video

Neļauj izspēlēt aviācijas uzlidojumus: ASV sašutušas par lidmašīnu pārtveršanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi ilgu gadu laikā amerikāņu B-52, kas spēj nest kodolbumbas, pienāk tik tuvu Krievijas robežām un izpilda manevrus ar raķešu trieciena imitāciju.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka NATO bumbvedēji izspēlē raķešu triecienus pret Krievijas teritoriju. Alianses aviācijas lidojumi pie Krievijas robežām tiek fiksēti aizvien biežāk, atzīmēja ģenerālis, - piemēram, salīdzinājumā ar pērno gadu, aviācijas izlūkošanas intensitāte augusi par 30%.

Krievijas iznīcinātāji regulāri paceļas gaisā, lai pārtvertu NATO lidmašīnas. Tas radījis sašutumu ASV. Amerikāņu izdevums Washington Examiner, analizējot incidentus starp Krievijas iznīcinātājiem un amerikāņu bumbvedējiem, pārmeta Krievijai "agresīvu izturēšanos" un aicināja NATO vadību pastiprināt B-52 apsardzi, kā arī ņemt vērā agrākās kļūdas kara aviācijas lidojumu organizācijā.

Krievija noraidīja minētos pārmetumus un akcentēja: kodolieroču pārvešanai piemēroto bumbvedēju lidojumi Krievijas robežu tuvumā ved pie spriedzes eskalācijas un rada risku visai pasaulei. Sīkāka informācija – Sputnik video.

Ziņu lente
0