Tādi kadri mums ir vajadzīgi: Latvija pacīnīsies par baltkrievu speciālistiem

© Pixabay / epicantusМужчина в пустом офисе
Мужчина в пустом офисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kvalificētiem darbiniekiem no Baltkrievijas piešķirs pagaidu uzturēšanās atļaujas Latvijā. Visvairāk gaidīti baltkrievu IT speciālisti.

RĪGA, 8. septembris - Sputnik. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns pastāstīja, ka desmit Baltkrievijas uzņēmumi patlaban daļēji vai pilnībā pieņēmuši lēmumu pārcelt savu darbību uz Latviju, raksta jauns.lv.

Viņš atklāja, ka aptuveni nedēļas laikā LIAA konsultējusi vairāk nekā 100 Baltkrievijas uzņēmumus, kuri nopietni izvērtē iespēju pārcelt darbību uz Latviju.

Министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус - Sputnik Latvija
Lietuvas ārlietu ministrs kritizē ES soļus attiecībās ar Baltkrieviju

"Šobrīd strādājam ciešā sadarbībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, Robežsardzi un finanšu uzraudzības un citām institūcijām, lai sagatavotu atbilstošu un praksē pārbaudītu ceļa karti tiem uzņēmējiem, kuri lems par labu Latvijas piedāvājumam," vēstīja Rožkalns.

LIAA īpašu uzmanību velta vairākiem vadošajiem Baltkrievijas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares uzņēmumiem.

Ar mērķi operatīvi apstrādāt uzņēmēju pieteikumus izveidota īpaša komanda, ko veido LIAA un PMLP speciālisti. Tiek piedāvāti vairāki risinājumi, piemēram, tā saucamā jaunuzņēmumu vīza vai Eiropas Savienības "zilā karte" jeb termiņuzturēšanās atļauja augsti kvalificētiem speciālistiem un viņu ģimenes locekļiem.

Ziņu lente
0