Viļņas mērs atteicies novākt "atkritumus" pie Baltkrievijas vēstniecības

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМэр Вильнюса Ремиигиюс Шимашюс
Мэр Вильнюса Ремиигиюс Шимашюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas vēstniecība ir neapmierināta ar ziediem, ko lietuvieši atstājuši pie ēkas, simbolizējot solidaritāti ar protestu akcijām.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Baltkrievijas vēstniecība Lietuvā nosauca par atkritumiem ziedus, kas sakrauti pie diplomātiskās misijas ēkas, un palūdza mēriju tos novākt, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Viļņas mērs Remiģijs Šimašis pastāstīja savā lapā Facebook.

"Saņēmu ļoti pieklājīgu vēstuli no Baltkrievijas vēstniecības ar lūgumu aizvākt "nekārtību" no ietves līdzās vēstniecībai un informēt piketa dalībniekus par nepieciešamību savākt (!) pēc pasākuma beigām atstātās mantas," raksta pilsētas mērs.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

#дзякуй @million_roses_vilnius #западтрымку #мыразам #meskartu #мывместе #жывебеларусь

Публикация от Nataliya Kolegova (@kolegovanataliya)

Publikāciju viņš papildināja ar fotogrāfiju. Tajā redzami ziedi, ko solidarizējoties ar protestiem Baltkrievijā, atstājuši lietuvieši.

"Ietve ir sabiedriska pilsētas telpa, kur zieds un citi atribūti nepārkāpj sabiedrisko kārtību pilsētā. Uzturēt ietves kārtībā – tā ir Viļņas pašvaldības, nevis vēstniecības darbinieku funkcija, un pilsēta to regulāri pilda saskaņā ar izstrādātajām procedūrām," uzrakstīja mērs.

Nesen Lietuva, Latvija un Igaunija saskaņoja sarakstu, pret kurā iekļautajiem Baltkrievijas ierēdņiem vērstas sankcijas – aizliegta iebraukšana Baltijas valstīs. Tajā iekļauti 30 cilvēki, arī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Daudzi eksperti uzskata, ka Viļņa sakaitē situāciju Baltkrievijā pēc ASV rīkojuma.

Lietuva ne tikai ieviesusi sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, bet arī iekļāvusi tajā valsts prezidentu. Pie tam Lietuvas valdība apstiprinājusi atbalsta plānu baltkrieviem Lietuvas teritorijā un sola atbalstu vīzu saņemšanā.

Pats Lukašenko jau attrauca, ka Lietuvai vajadzētu vispirms risināt pašai savas problēmas un tikai pēc tam skatīties uz kaimiņiem, kuri izturējās pret to sirsnīgi un zināmā mērā vēl aizvien baro.

Ziņu lente
0