"Ieejot skolā, negribas ticēt, ka atrodamies Latvijā": Šadurskis plāno ķerties pie Rīgas

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис
Министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais izglītības ministrs, tagadējais Rīgas domes deputāts Kārlis Šadurskis, kurš, ministra krēslā būdams, izpelnījies "melnā Kārļa" iesauku, plāno krasi mainīt atmosfēru Rīgā.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Bijušais Latvijas izglītības un zinātnes ministrs, tagadējais Rīgas domes deputāts Kārlis Šadurskis sarunā ar latviešu žurnālisti Elitu Veidemani atzina, ka nepametīs izglītību un strādās, lai Rīga vairs nebūtu "Krievijas guberņa", stāsta Mixnews.lv.

Šadurskis sūkstījās par lielām problēmām izglītības jomā Latvijā, taču daudzus jautājumus lemj vietvaras, tāpēc deputāts plāno savest kārtībā Rīgu.

Марш в защиту русских школ Наш выбор. 15 сентября 2018 г. - Sputnik Latvija
Politika
Vai Rīga var kļūt latviska? Krievu jautājums galvaspilsētas vēlēšanās

Gaisotne Rīgas skolās, pēc Šadurska domām, "grūti savienojama ar Latvijas kā neatkarīgas un demokrātiskas valsts jēdzienu". "Ieejot vienā otrā bērnudārzā vai skolā, negribas ticēt, ka atrodamies Latvijā," bijušais izglītības ministrs komentēja situāciju ar latviešu valodu.

Sarunā ar pazīstamo nacionālpatrioti politiķis klāstīja, ka "desmit gadus Rīga ir stumta Krievijas guberņas virzienā", taču, tā kā Šadurskis atkal plāno ieviest kārtību izglītībā, domājams, viņš iecerējis visu nokārtot, noslēdzot savu skolu reformu.

Jāpiebilst, ka publicists Vladimirs Lindermans savā iknedēļas notikumu apskatā  Sputnik Latvija īpaši izcēla bijušā ministra lomu, kurš Latvijā iesaukts par Melno Kārli.

"Viņš var ķerties pie krievu izglītības piebeigšanas," atzīmēja Lindermans un akcentēja, ka krievu partijām ir jācenšas stāties pretī tamlīdzīgiem centieniem.

Savukārt Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa" Boriss Cilēvičs konstatēja, ka Šadurskis, kā krievu izglītības likvidēšanai paredzētās reformas autors varētu kļūt par Rīgas domes Izglītības komitejas vadītāju.

Ziņu lente
0