Igaunija plāno iegādāties militārās iekārtas un mīnas "Krievijas savaldīšanai"

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasУчения НАТО Saber Strike 2016 в Эстонии
Учения НАТО Saber Strike 2016 в Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallina apgalvo, ka īpašas bažas radot Krievijas lielie desanta kuģi Baltijā. Valsts plāno iegādāties radarus, sakaru līdzekļus un mīnas.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks paziņoja, ka valsts plāno sadarbībā ar ASV iegādāties radarus, sakaru līdzekļus un mīnas, ņemot vērā "Krievijas aktivitāti Baltijas reģionā", vēsta Sputnik Lietuva.

Иллюстрация будущей американской подлодки класса Columbia - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Tie ir tikai pirmie soļi": kāpēc ASV pārvieto zemūdenes Krievijas krastu tuvumā

"Igaunija iepirks radarus, sakaru līdzekļus un mīnas, ņemot vērā Krievijas aktivitāti Baltijas reģionā, iepirkumus plānots veikt kopā ar ASV. Krievijas mācības turpinās. Arī mūsu reģionā. Rudenī notiks plašās mācības "Kaukāzs", kurās piedalīsies 150 tūkstoši karavīru. Daļa mācību "Kaukāzs" skar arī mūsu Rietumu apgabalu un Rietumu apgabala karaspēkus." Stāstīja Luiks Igaunijas televīzijas un radio portālam ERR.

Ministrs apgalvoja, ka Krievijas spēku aktivitāte pārsvarā izpaužoties gaisa manevros, "NATO lidmašīnas pastāvīgi paceļas gaisā, lai pārtvertu Krievijas lidmašīnas". Luiks klāstīja, ka "Krievijas lidotāji lido bez lidojumu plāna un ieslēgta transpondera, tātad civilie radari viņus neredz".

Igaunijas politiķis apgalvoja, ka aktivizējušās arī Krievijas mācības Baltijas jūrā.

"Lielākās bažas rada tas, ka Krievija mācībā izmanto trīs lielos desanta kuģus, kas spēj nogādāt veselu desanta bataljonu turp, kur Krievija vēlas. Tāpēc tādu kuģu pārvietošanās Baltijas jūrā rada lielas bažas," skaidroja Luiks.

NATO regulāri paplašina kontingentus pie Krievijas robežām. Baltijas valstis aktīvi noslēdz ar ASV aizsardzības līgumus par lielām summām, aizbildinoties ar "Krievijas draudiem", lai arī Maskava ne vienu reizi vien šos pārmetumus ir atspēkojusi.

Pēdējos gados NATO aizvien biežāk organizē mācības pie Krievijas robežām. Neretas ir arī provokācijas gaisa telpā – Krievijas iznīcinātāji regulāri pārtver alianses lidmašīnas.

Pie tam Maskava jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus, un aliansei tas ir labi zināms. Tāpat Krievija lūdza Pentagonu pārtraukt provokācijas, tostarp arī izlūkošanu Krievijas teritorijas tuvumā, taču ASV nereaģē uz Maskavas aicinājumiem.

Ziņu lente
0