NI nosauca jauno Krievijas ieroci par Rietumu tanku slepkavu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПротивотанковый ракетный комплекс "Гермес"
Противотанковый ракетный комплекс Гермес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Forumā "Armija 2020" tika prezentēts arī tālā darbības rādijusa vadāmo lādiņu komplekss "Germes".

RĪGA, 6. septembrisSputnikKrievijas perspektīvais prettanku komplekss "Germes" var kļūt par Rietumu tanku "slepkavu". Šādu viedokli rakstā National Interest pauda amerikaņu publicists Pīters Sučiu.

Forumā "Armija 2020" tika prezentēts arī tālā darbības rādiusa vadāmo lādiņu komplekss "Germes" no Mašīnbūves konstruktoru biroja.

Autors pievērsa uzmanību tam, ka komplekss strādā ar tālā darbības  rādiusa virsskaņas raķetēm, kas spēj likvidēt rietumvalstu tanku ar gandrīz absolūtu garantiju. Jauno lādiņu ātrums četrkārt pāsniedz skaņas ātrumu. Publicists ir pārliecināts, ka tie var ieņemt īpašu nišu starp precīzajiem lādiņiem un zenītkompleksiesm.

Танк Т-14 Армата - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mērķis – uzvarēt "Armatu". NATO izmēģina jaunu tanku lielgabalu

Kompleksam "Germes" ir kompakts modulis ar starta iekārtām sešām raķetēm. Tas paredzēts zalves apšaudei pa sešiem mērķiem. Šķembu fugasa lādiņs satur 20 kilogramus trotila. "Germes" darbības rādiuss – līdz 100 kilometri.

"Germes" iespējams izmantot pret ienaidnieka bruņutehniku, komandas vai štāba mašīnām, sakaru līdzekļiem un noliktavām. Modulis piemērots jebkurai šasijai, arī bruņumašīnām. Apskata autors uzskata, ka tas, domājams, izraudzīsies jau esošās platformas. Komplekss ar autonomo sistēmu "izšauj un izmet no prāta" spēj apšaudīt mērķus, ja notēmēts no bezpilota lidaparāta un jūras platformām. "Germes" sastāvā ir arī vairāki izlūkošanai un tēmēšanai paredzēti bezpilota lidaparāti, kas ļauj fiksēt un iegaismot mērķi.

Publicists secināja, ka komplekss var kļūt par izrāvienu prettanku ieroču jomā. "Germes" fonā amerikāņu prettanku komplekss Javelin neapšaubāmi izskatās novecojis.

Ziņu lente
0