Krievijas Valsts dome uzskata Baidena apsūdzības pret Krieviju par ieganstu agresijai

© AP Photo / Marcio Jose SanchezКандидат в президенты от Демократической партии, бывший вице-президент Джо Байден целует свою внучку Финнеган Байден во время предвыборного выступления, 2020 год
Кандидат в президенты от Демократической партии, бывший вице-президент Джо Байден целует свою внучку Финнеган Байден во время предвыборного выступления, 2020 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsūdzības pret Krieviju par kaitējumu ASV suverenitātei ir iegansts vismaz bezprezedenta agresijai ekonomikā un tiesiskajā sfērā, tas ir oficiāls iegansts kiberuzbrukumiem Krievijai.

RĪGA, 6. septembris - Sputnik. Apsūdzības pret Krieviju par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas ASV ir iegansts bezprecedenta agresijai ekonomikā un tiesiskajā sfērā, kā arī kiberuzbrukumiem Krievijai, uzskata Valsts domes Starptautisko lietu komitejas locekle Jeļena Paņina, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš ASV prezidenta kandidāts no Demokrātiskās partijas Džo Baidens paziņoja: viņš esot pārliecināts par to, ka Krievija vairāk nekā citas valstis cenšas ietekmēt novembrī gaidāmās vēlešanas ASV, un apsolīja "atbildēt", ja izcīnīs uzvaru.

"Apsūdzības pret Krieviju par kaitējumu ASV suverenitātei ir iegansts vismaz bezprezedenta agresijai ekonomikā un tiesiskajā sfērā, ja ne Trešā pasaules kara sākumam, tas ir oficiāls iegansts kiberuzbrukumiem Krievijai, Krievijas pilsoņu nelikumīgai vajāšanai visā pasaulē," teica politiķe.

Paņina akcentēja, ka runa ir par darbīām, kas iznīcina visu starptautiskās drošības arhitektūru un destabilizē pasaules politiku.

"Baidena stūrgalvīgie centieni uzspiest Krievijai "galvenā ienaidnieka" lomu izskatās kā simptoms. Acīmredzot, amerikāņu dziļā valsts, salīdzinot Krieviju un Ķīnu, secinājusi, ka KF ir vājāks pretinieks, ko vieglak izsist no spēles. Tomēr tā ir bīstama ilūzija un, iedziļinoties tajā, ASV var saņemt "auksto karu divās frontēs", kurā, ļoti iespējams, noskaņos pret sevi visu pārējo pasauli un būs lemtas sakāvei," atzīmēja Paņina.

"Atliek vien cerēt, ka savā pašreizējā stāvoklī Baidens vienkārši līdz galam nesaprot, cik bīstamas lietas saka, nespēj aplēst savu izteikumu sekas," konstatēja politiķe.

Krievija jau vairākkārt noraidījusi apsūdzības centienos ietekmēt demokrātiskos procesus dažādās valstīs. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tām nav sniegti nekādi pierādījumi. Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, runājot par iedomāto Krievijas iejaukšanos vēlēšanās dažādās valstīs, atgādināja, ka nav nekādu faktu, kas to apstiprinātu.

Ziņu lente
0