Ģenerālis atbildēja uz ASV GKS pretenzijām par B-52H pārtveršanu virs Melnās jūras

© REUTERS / Tim ChongСтратегический бомбардировщик ВВС США B-52
Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālpulkvedis atgādināja, ka amerikāņi pastāvīgi cenšas uzvelt Krievijai atbildību par dažādiem incidentiem.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Krievijas Varonis, ģenerālpulkvedis Nikolajs Antoškins komentēja ASV Gaisa spēku vadības Eiropā un Āfrikā izteiktās pretenzijas par Krievijas pilotu darbībām, vēsta RIA Novosti.

Amerikāņu militārpersonas uzskata, ka Krievijas GKS pilotu darbības bumbvedēja B-52H pārtveršanas laikā Melnās jūras gaisa telpā esot bijušas neprofesionālas un bīstamas. Antoškins atgādināja, ka tamlīdzīgs uzdevums miera laikā nerada nekādas grūtības meistariem.

Полет Ту-142 над Северным Ледовитым океаном показали на видео - Sputnik Latvija
NATO lidmašīnas pavadīja Krievijas pretzemūdeņu Tu-142 tālajā jūras zonā

"Mūsu piloti savu profesionālismu demonstrē konfliktos – tur tas vienmēr ir redzams, bet pārtveršana, pietuvošanās lidmašīnai – tas ir vienkāršs, elementārs uzdevums. Fiksēja, norādīja mērķi, pietuvojās, iespējams, deva kaut kādus signālus – te īpašs profesionālisms nav vajadzīgs," ģenerālpulkvedis konstatēja.

Viņš akcentēja, ka Krievijas lidotāji ir ļoti labi sagatavoti, turklāt atzina, ka viņu izmantotās lidmašīnas, Su-27, ir ļoti ērti vadāmas, tāpēc ar to palīdzību ir ļoti vienkārši pārtvert bumbvedēju.

Eksperts atgādināja, ka amerikāņi pastāvīgi cenšas uzvelt Krievijai atbildību par dažādiem incidentiem.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības vadības nacionālais centrs informēja, ka 28. augustā divi Su-27 pacēlās gaisā virs Melnās jūras, lai pārtvertu reģistrēto gaisa mērķi.

Atzīmēts, ka Krievijas iznīcinātāju ekipāžas pietuvojās drošā attālumā no objekta, ko identificēja kā ASV Gaisak spēku stratēģisko bumbvedēju B-52H.

Истребитель Су-27 - Sputnik Latvija
Su-27 pārtvēra ASV bumbvedēju virs Baltijas jūras

Ārvalstu kara lidmašīna mainīja lidojuma virzienu, un Krievijas iznīcinātāji atgriezās bāzes aerodromā. Atzīmēts, ka lidojums noritēja atbilstoši starptautiskajiem gaisa telpas lietošanas noteikumiem.

Tīmeklī publicēts video ieraksts, nofilmēts no amerikāņu bumbvedēja B-52 kabīnes, ko pārtvēra divi Su-27.

Ierakstā redzams, ka Krievijas iznīcinātāji pietuvojas B-52 no sāniem. Vienā brīdī viena Su-27 pilots "pamāja" ar spārnu amerikāņu karavīriem, nodemonstrējot bruņojumu. Pēc tam tas apsteidza bumbvedēju un pazuda. Pēc tam virs B-52 aizlidoja otrs Krievijas iznīcinātājs.

Pentagons sūdzējās, ka Krievijas pilotu darbības esot "radījušas turbulenci" amerikāņu B-52.

Ziņu lente
0