Mitrofanovs: Latvija un Krievija vairs neredz sevī partnerus un labus kaimiņus

© Foto : из личного архиваПублицист Мирослав Борисович Митрофанов
Публицист Мирослав Борисович Митрофанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai atjaunotu labas Krievijas un Latvijas attiecības, būs nepieciešami kādi 50 gadi – un lieta nav sarunas valodā, uzskata Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Krievijas un Latvijas attiecības ir atkarīgas nevis no sarunas valodas, bet gan no noskaņojuma uz labām kaimiņattiecībām. Latvija šajā nozīmē konsekventi pārrāva visus sakarus, tagad, lai izveidotu labas attiecības, būs nepieciešamas vairākas desmitgades, paziņoja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs, bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Šādi viņš komentēja RIA Novosti partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča vārdus par to, cik svarīgi Latvijas koalīcijai ir veikt darbu kravu piesaistē Rīgas ostā. ""Tiesiskuma koalīcijai" nu ir jāuzņemas pilna atbildība par Rīgas brīvostas attīstību, jānodrošina, lai arī pašreizējos apstākļos tranzīta samazinājums nebūtu graujošs, lai kravas nāk pie mums, nevis pie konkurentiem Klaipēdā, Tallinā, Sanktpēterburgā. Lai tā notiktu, vajadzīgas iestrādes, kontakti, sarunas (jā, arī tajā nīstamajā krievu valodā!) un daudz darba," paziņoja Urbanovičs.

Рижский свободный порт - Sputnik Latvija
Jārunā arī "nīstamajā krievu valodā": Urbanovičs par Rīgas ostas problēmām

Mitrofanovs atzīmēja, ka partneru sarunas valodai praktiski nav nekādas nozīmes – galvenais ir vēlme vienoties.

"Gribēs vienoties – atradīs veidu, kā viens otru saprast. Bet kad nevēlas vienoties, jau ne angļu, ne krievu nelīdz. To parādīja pēdējie 30 attiecību gadi starp Latviju un Krieviju. Latvija konsekventi un plānveidīgi virzījās pie visu sakara pārraušanas – gan ekonomisko, gan kultūras," sacīja Mitrofanovs.

Krievija, pēc viņa sacītā, atbildes kārtā sāka "plānveidīgi un konsekventi pārorientēt savas krava no Latvijas ostām uz savām esošajām un būvējamajām ostām".

Viņaprāt, situāciju labot būs grūti un tam būs nepieciešamas desmitgades.

"Un tagad Urbanovičs pēkšņi demonstrē bērna tiešumu, novedot domstarpību iemeslu pie sarunas valodas. Iemesls ir ģeopolitiskajā sašķeltībā Eiropā un nākotnes redzējumā. Abas puses viens otrā partnerus un labus kaimiņus vairs neredz. Ja tas arī mainīsies, tad ne ātrāk, kā pēc 50 gadiem," secina Mitrofanovs.

Ziņu lente
0