Krievijas pieredzi vakcīnas pret Covid-19 izveidošanā pēta vairāk nekā desmit valstīs

© Sputnik / AFK Sistema / Pāriet pie mediju bankasПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki no Krievijas Tiešo investīciju fonda partnervalstīm pārņem Krievijas pieredzi attiecībā uz vakcīnu pret koronavīrusu.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Pēc Krievijas Tiešo investīciju fonda (KTIF) ģenerāldirektora Kirilla Dmitrijeva sacītā, par Krievijas pieredzi vakcīnas pret Covid-19 izveidošanā dziļu interesi izrādījuši vairāk nekā desmit KTIF partnervalstīs, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš ziņots, ka 11. augustā Krievijā piereģistrētā pasaulē pirmā vakcīna pret koronavīrusu, kura ieguva nosaukumu "Sputnik V", netika izveidota "no nulles", īsā laika posmā, bet gan kļuva par pētījumu rezultātu, kuri ilguši vairākas desmitgades. Sākot no adenovīrusu vektoru tehnoloģijas izstrādes brīža līdz tās ieviešanai praksē pagāja četras desmitgades.

Dmitrijevs pastāstīja, ka interesi ārzemju partneriem rada pārbaudīti risinājumi, kurus pielietojusi Krievija. Šī pieredze var palīdzēt arī citām valstīm piereģistrēt savas vakcīnas paātrinātā režīmā.

Spilgts piemērs, pēc Dmitrijeva sacītā, ir vakcīnas pret koronavīrusu "Sinovac" reģistrēšana Ķīnā pēc paātrinātas procedūras ārkārtējas situācijas gadījumiem.

"Ķīna sāk aizsargāt savu ārstus un skolotājus pēc Krievijas parauga, piedāvājot vakcīnu paaugstināta riska grupām," uzsvēra Dmitrijevs.

Atgādināsim, ka PVO tehniskie eksperti nosauca pirmo Krievijas vakcīnu pret Covid-19 par kopēju labumu, savukārt vadošais Ķīnas epidemiologs Džuns Naņšaņs augsti novērtēja preparātu un konstatēja tā drošumu.

Plašāku informāciju par vakcīnu iespējams atrast tās mājaslapā www.sputnikvaccine.com.

Ziņu lente
0