Lai ilgi nesēž: skolām atļāvuši pusdienās dot vienu ēdienu, nevis divus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasДети обедают в школьной столовой
Дети обедают в школьной столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai saīsinātu bērnu atrašanos kopā skolu ēdnīcās, Latvijas valdība atļāva pusdienās pasniegt nevis divus ēdienus, bet vienu.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Valdība atļāvusi izglītības iestāžu kompleksajās pusdienās iekļaut tikai vienu ēdienu divu vietā, vēsta rigaplus.lv.

Šādu iespēju piedāvāts sniegt izglītības iestādēm, kā arī profesionālās izglītības un sociālās uzvedības korekcijas skolām līdz 31. decembrim – epidemioloģiskās drošības nolūkos. Izmaiņas neattiecas uz pirmsskolas un medicīnas iestādēm.

Пустой класс - Sputnik Latvija
Maiņas vai tālmācības ik pēc nedēļas: kā skolas sāks mācību gadu

Kam tiks novirzīta ietaupītā nauda, netiek ziņots.

Šobrīd izglītības iestāžu kompleksajās pusdienās jābūt iekļautiem pamatēdienam un zupai, vai pamatēdienam un desertam vai zupai un desertam. Lai samazinātu skolēnu atrašanos blakus viens otram, piedāvāts atļaut tikai vienu ēdienu pusdienās. Tai pat laikā ir svarīgi nodrošināt nepieciešamās enerģētiskās normas ēdienreizē, uzsver Veselības ministrija.

Minētā norma neierobežo izglītības iestāžu tiesības piedāvāt divus ēdienu, ja tiek nodrošinātas epidemioloģiskās drošības prasības un cilvēku skaita telpās ierobežošana.

Piedāvātā kārtība izstrādāta sadarbībā ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kuru pārstāvji paziņoja par grūtībām izpildīt epidemioloģiskās drošības prasības: piemēram, ja ēdienkartē ir vairāk, nekā viens ēdiens, skolēni pavada ciešā kontaktā viens ar otru vairāk laika. Tāpat grūtības izraisa iespēja organizēt un kontrolēt skolēnu plūsmu pusdienu laikā.

Ziņu lente
0