Eirokomisārs demisionēja golfa spēles dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФил Хоган
Фил Хоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Golfa spēlētāju pusdienas noveda pie vairāku Īrijas augstāko amatpersonu un viena eirokomisāra demisijas.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Eirokomisārs tirdzniecības lietās Fils Hogans (Īrija) iesniedza atkāpšanās iesniegumu pēc tā saucamā golf-gate – skandāla, kas saistīts ar Covid-19 apkarošanas noteikumu neievērošanu, ko viņš pieļāva brauciena laikā uz Īriju.

"Šovakar es iesniedzu atlūgumu no ES tirdzniecības lietu komisāra amata… Kļuva arvien acīmredzamāks, ka domstarpības sakarā ar manu neseno vizīti Īrijā novērsa manu uzmanību no mana darba ES komisāra amatā un varēja iedragāt manu darbu gaidāmajos zīmīgajos mēnešos," teikts Hogana paziņojumā, kurš publicēts Eiropas Komisijas mājaslapā.

BBC vēsta, ka 19. augustā Īrijā Hogans piedalījās pusdienās, kuras sarīkoja Īrijas parlamenta golfa spēlētāju biedrība. Pusdienas, kurās atradās aptuveni 80 cilvēki, tika sarīkotas dienā pēc tam, kad Īrijas valdība, ņemot vērā pasliktinājušos situāciju ar Covid-19, samazināja pieļaujamo pasākumu dalībnieku skaitu. Iepriekš golf-gate kļuva par Īrijas lauksaimniecības ministra un parlamenta vicespīkera demisijas iemeslu.

Hogans, kurš turklāt nedevās divu nedēļu pašizolācijā atbilstoši noteikumiem personām, kuras ierodas Īrijā, trīs reizes atvainojās par notikušo, taču ar to izrādījās par maz.

"Es dziļi nožēloju to, ka mans brauciens uz Īriju – valsti, kuru es ar lepnumu pārstāvu valsts ierēdņa kārtā lielāko daļu savas dzīves, izraisīja šādu uztraukumu. Es vienmēr esmu centies ievērot visus attiecīgos Covid-19 noteikumus Īrijā un sapratu, ka esmu ievērojis visas attiecīgās sabiedriskās veselības aprūpes rekomendācijas, sevišķi pēc negatīvā Covid-19 testa rezultāta. Es atkārtoju savu visdziļāko atvainošanos Īrijas tautai par kļūdām, kuras pieļāvu savas vizītes laikā," teikts paziņojumā.

"Svarīgi atzīmēt, ka es neesmu pārkāpis nekādus likumus, taču kā sabiedrības pārstāvim man vajadzēja stingrāk pieturēties pie Covid-19 rekomendāciju ievērošanas," paziņoja viņš.

Eiropas komisijas vadītāja atzīmēja, ka ciena Hogana lēmumu.

"Komisārs Fils Hogans iesniedza demisijas prasību. Es cienu viņa lēmumu. Esmu ļoti pateicīga viņam par nemitīgo darbu tirdzniecības lietu komisāra amatā kopš šī mandāta sākuma (pērnā gada beigās – red.) un par viņa veiksmīgo atrašanos lauksaimniecības lietu komisāra amatā iepriekšējā (eirokomisāru -red.) kolēģijas sastāvā. Viņš bija vērtīgs un cienījams kolēģijas loceklis. Es novēlu viņam visu to labāko nākotnē," teikts fon der Leienas paziņojumā.

Ziņu lente
0