"Bomžu pilsēta": rīdziniekus šokē jaunais lietoto apģērbu veikals

© пресс фотоМузей моды в Риге
Музей моды в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu stāvu pasaules zīmola United Colors of Benetton veikala vietā Rīgā parādījies kārtējais lietoto apģērbu veikals – rīdziniekus šī tendence, šķiet, neiepriecināja.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Tagad Rīgas centrālajā Krišjāņa Barona ielā slavenā zīmola United Colors of Benetton jaunākās kolekcijas vietā varēs nopirkt vintāžas apģērbus. Rīdzinieku domas šajā sakarā dalās – vieni apgalvo, ka galvaspilsēta vienkārši ir modernās filozofijas Zero Waste trendā, savukārt citi uzskata, ka lieta slēpjas tautas trūcīgumā.

Par to, ka slavenā United Colors of Benetton vietā plānots atvērt, visticamāk, Rīgā jau ne mazāk slaveno lietoto apģērbu veikalu Kilomax, ziņo krāsainie sludinājumi skatlogos. Kārtējā lietoto apģērbu veikala (viens Kilomax veikals atrodas netālu, Brīvības ielā, un otrs Vaļņu ielā, Vecrīgā – red. piez.) parādīšanās izraisīja aktīvu diskusiju sociālajos tīklos.

"Šis ir reāls fcuk- Benetton vietā būs 2stāvīgs humpalu veikals. Quo vadis, Rīgas centrs?" centās atrast piedienīgus vārdus sava sašutuma paušanai Jānis (FCUK – britu firmas French Connection tirdzniecības zīmols).

​"Draugi, mums ir ar ko lepoties: Rīga ir pasaules humpalu galvaspilsēta. P.s. Tādu humpalu skaitu pilsētas centrālajās ielās neesmu redzējis nekur citur pasaulē," pauda sašutumu Ivans.

​"Pilsēta cilvēkiem, nudien!" sarkastiski komentēja ziņu Kristaps.

​"Skarba realitāte attiecībā uz iedzīvotāju skaitu. Tas pastāvīgi samazinās, pircēju kļūst ar vien mazāk un veikals kļūst par dārgu fasādi, kuru likumsakarīgi agrāk vai vēlāk īpašnieki likvidē," rezumē Gunārs.

​"Un man likās, ka Benetton tur būs no matter what .... Tāds kā ēras noslēgums bezmaz," pauž šoku Gerda.

​"Humpalu uzvaras gājiens. Tikpat šokējoši likās, kad atvēra šo veikalu uz Vaļņu ielas Vecrīgā," padalījās Gundega.

​​"Nu bomžu pilsēta," lakoniski paziņoja Karlsons.

​​"Humpalas nav zero waste. mēs dzīvojam to kapsētā," vēl bargāka secinājumos bija Anna Kareņina.

​Tomēr lietoto apģērbu veikaliem atradās arī daudz aizstāvju.

"Benetonā pa šiem gadiem neesmu nopirkusi neko, Kilomax gan. Vispār brīnos kā brendu veikali tik ilgi noturas.. Kopumā ļoti gribētos cerēt, ka šis atspoguļo ne tikai ekonomisko situāciju un pirktspēju, bet arī spriestspēju un zero waste principu ieviešanu šopingojot," uzrakstīja Sintija.

​​"Es, protams, atvainojos, bet. Humpalas drīkst būt tikai, nez, Vecmīlgrāvī vai uz Jelgavas šosejas? Fakts, ka Benettonu izkonkurēja humpalas, vairāk pasaka par esošo situāciju un pieprasījumu. Vecrīgas Kilomax vienmēr 1.ajos datumos ir nereālas rindas ārā pa durvīm pirms atvēršanas," paziņoja Ance.

​​"Uz Vīnes galvenās šopinga ielas arī ir humpals. Tur gan tas saucās smalkāk - vintage un džemperiem/džinsiem nogriež malas, piešuj gumijas un tirgo pa 40-60 EUR/gab," iebilst kritiķiem Iluta.

Citi komentētāji pievērsa uzmanību neiedomājamajam šī biznesa ienesīgumam, kuram diez vai ir kaut kāda dziļa filozofija.

"Nu un tad? Ir pieprasījums - ir piedāvājums. Kas tas par snobismu? Ej iepērcies, kur gribi," pauž neizpratni Jānis.

​​"Dzīve nav rožu dārzs, kilom īpašnieks nopirka visu šo māju un braukā ar 6.3 AMG G klasi. zero waste," ar ņirgāšanos atzīmēja Rūdolfs.

​​"Ik gadu Latvijā ieved apmēram 15 000 tonnu second-hand drēbju – 54 % no visa valstī ievestā tekstila. Kilomax apgrozījums pērn bija 9,5 miljoni eiro, peļņa – 2,3 miljoni eiro, Humana Latvia – 7,7 miljonu eiro apgrozījums un 980 000 eiro peļņa," sniedz interesantus skaitļus Ilze.

Ziņu lente
0