Nacionālais triumfs neizdevās: Latvijas iedzīvotāji vēlas Rīgu ar geju parādi

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Provokatīvā aptauja, kuru Twitter vietnē iecerēja Jānis Iesalnieks, parādīja, ka rīdzinieki redz savas galvaspilsētas nākotni varavīksnes gaismā.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Iesalnieks piedāvāja rīdziniekiem provokatīvu izvēli un, jādomā, bija ne mazā mērā apbēdināts ar iegūtajiem rezultātiem.

"Šonedēļ rīdziniekiem būs iespēja tiešā veidā ietekmēt Rīgas nākotni. Kādu Rīgu izvēlēsies Tu Rīgas domes vēlēšanās?" pavaicāja Iesalnieks Twitter un piedāvāja trīs atbilžu variantus:

Praida Rīgu ("Attīstībai/Par! - Progresīvie")

9. maija Rīgu ("Saskaņa")

18. novembra Rīgu ("Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība")

​Skaidrs, uz kādu rezultātu bija cerējis Iesalnieks, "piesavinoties" savam politiskajam spēkam Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas dienu. Tomēr aptaujas dalībnieki draudzīgi nobalsoja par "praidu", jeb par apvienību "Attīstībai/Par! - Progresīvie" (A/Par-Pro) - "varavīkšņaino" Rīgu izvēlējās vairāk nekā 80% nobalsojušo.

Komentētāji dāsni dalījās savos viedokļos.

"Šķiet, kādam triumfs negaidīti izpaliek. Kādēļ vispār vajag pretnostatīt praidu un 18. novembri - tās ko, viena otru izslēdzošas vērtības?" zīmīgi vaicā Kristīne Želve, tiesa, piemirstot par 9. maiju, kurš, acīmredzot, pēc noklusējuma tomēr tiek pretstatīts pārējiem datumiem.

"Pasludināt 18. Novembri - Latvijas neatkarības dienu par vienas partijas simbolu, ir vairāk nekā stulbi, pretīgi un nožēlojami. Latviju dibināja ne tikai labējie spēki, bet arī citi spēki, tajā skaitā, arī kreisie spēki. Tā Latvija, kura tika dibināta, bija ļoti liberāla valsts," atzīmē Oskars Freimanis.

​"Normālu Rīgu nevar izvēlēties?" jautā Salvis Petriks.

​"Praida Rīga" - tu to raksti tā, it kā tas būtu kaut kas slikts," pauž neizpratni Ance Tarvida.

"Šajā gadījumā tas ir neitrāls, kodolīgs apzīmējums vienam no trīs fundamentāli atšķirīgiem virzieniem, ko formulējis," centās taisnoties Iesalnieks.

​​"Atkal privatizējat 18.novembri???" sašutis lietotājs ar segvārdu NK.

​"Kas NA devis atļauju privatizēt 18.novembri? Tie ir VALSTS svētki, nevis Rīgas, vēl mazāk NA! Vai tad Saskaņas laikā 18.nov. bija aizliegts? Nebija militārās parādes? Stulbie varianti," raksta lietotājs rilekta.

​"Pretnostatīt un baidīt ar praida Rīgu ir klaji tuvredzīgi, jo Rīga, kas iekļauj un pieņem visus tās cilvēkus, ir tā Rīga, kurā visi krāšņi var svinēt 18.novembri un citus valsts svētkus," atbildēja politiķim Eiropas lietu komisijas vadītāja Inese Voika ("Attīstībai/Par!").

​Citi lietotāji atgādināja deputātam, ka galvaspilsētā ir daudz aktuālākas problēmas, nekā svētki un atceres dienas.

"Rīgā brūk ielas, @ltvpanorama cilvēki sūdzās par žurkām (!) rajonā, bērniem nav vietas dārziņos, normāli cilvēki mūk no Rīgas, Domē ir saslēgti visādi feiki, stulbu konsultantu, naudas kāsēju līgumi, bet praids, protams, jūs iztrauc visvairāk par visu," rezumē Roze.

​Politisko partiju reitingi pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, kurus sastādīja SKDS pēc Latvijas Televīzijas un LSM.lv pasūtījuma, demonstrē partijas "Saskaņa" popularitātes kritumu, kurai vairs nepieder lielākais atbalsts vēlētāju vidū.

Šobrīd pirmajā vietā ierindojies kopējais apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" saraksts, par kuru ir gatavi nobalsot 14,9% respondentu. Otro vietu ieņem "Saskaņa" – 14,1%, savukārt politisko simpātiju līderu trijnieku noslēdz savstarpējais Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības saraksts (7,7%).

Ziņu lente
0