National Interest iespaidoja tanka "Armata" atšķirīgā īpašība

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasТанки Т-14 "Армата"
Танки Т-14 Армата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Armata" pārspēj visus labākos ārvalstu bruņutehnikas paraugus, ieskaitot amerikāņu "Abrams", franču "Leclerc" un vācu "Leopard 2". 2019. gadā Krievijas tanks tika atzīts par labāko pasaulē starp 12 attīstītāko valstu mašīnām.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Krievijas tanka T-14 "Armata" bezpilota versijas izgudrotājiem izdevies atrisināt jebkurai mašīnai ar tālvadību raksturīgu problēmu. Šādu viedokli National Interest rakstā pauž amerikāņu publicists Pīters Sučiu, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš kļuva zināms, ka jaunākais Krievijas tanks T-14 "Armata" izgājis izmēģinājumus bezpilota režīmā.

Publicists uzskata, ka tehnikas nodrošināšana ar "situācijas analizēšanu" ir svarīgākais jautājums, kurš attiecas uz tālvadības aparātiem. T-14 izgudrotāji devuši atbildi uz to, izvietojot uz visa tanka korpusa platleņķa videokameras. Tās ļauj īstenot redzamību 360 grādu diapazonā, kā arī nodrošina ekipāžai datus par "situācijas izkārtojumu".

Российско-белорусские учения Запад-2017 в Ленинградской области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Neveselīga sensācija: Rietumi nopratuši, kāpēc Krievija izmēģina Sīrijā tanku "Armata"

Tāpat publicists atzīmēja, ka ekipāža var attālināti vadīt 125 mm gludstobra lielgabalu 2A82-1М, uzturoties bruņotajā kapsulā tanka korpusā.

Eksperts pievērsa uzmanību T-14 spējai pārvietoties ar ātrumu 90 kilometri stundā. Viņš pieņem, ka tas padara to par potenciāli mobilāku, nekā amerikāņu tanks M-1 "Abrams".

Tiek uzsvērts, ka jaunais Krievijas tanks spēs veikt izlūkošanas operācijas, piedalīties mērķu noteikšanas, kā arī pašgājēju artilērijas iekārtu, raķešu sistēmu sauszeme-gaiss un pat tanku T-90 uguns koriģēšanas procesā.

Krievijas izstrādātais T-14 "Armata" ir pasaulē vienīgais trešās pēckara paaudzes tanks. Tas uzbūvēts uz universālās smagās mūsdienīgās platformas bāzes, ko iespējams izmantot tanku, kājnieku smago kaujas mašīnu, inženieru tehnikas, smago bruņutransportieru, tanku, izlūka un vadības atbalsta mašīnu ražošanai. T-14 sērijveida ražošana sāksies 2018. gadā.

Ziņu lente
0