Vācu ārsti informēja, ka Navaļnijs saindēts

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasАлексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ
Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slimības iznākums ir neskaidrs, nevar izslēgt ilgtermiņa sekas, it īpaši nervu sistēmai, brīdina mediķi.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Diagnostika, ko vācu ārsti veikuši Aleksejam Navaļnijam, liecina, ka viņš saindēts ar holīnesterāzes fermentu grupas vielu, paziņoja Berlīnes klīnika "Charite".

"Slimības iznākums ir neskaidrs, nevar izslēgt ilgtermiņa sekas, it īpaši nervu sistēmai, jebkurā brīdī," teikts "Charite" preses relīzē, ko citēja RIA Novosti.

Mediķi precizējuši, ka Korupcijas apkarošanas fonda vadītājs joprojām ir mākslīgajā komā. Ārsti vērtē, ka viņa stāvoklis ir nopietns, taču dzīvībai īpašas briesmas nedraud. Viņš saņem atropīna terapiju.

Alekseja Navaļnija hospitalizācija

20. augustā lidmašīna, kurā Navaļnijs devās no Tomskas uz Maskavu, veica ārkārtas nosēšanos Omskā tāpēc, ka opozicionāram kļuva slikti. Viņš tika nogādāts ātrās palīdzības slimnīcā, un reģionālā Veselības ministrija informēja, ka pacients atrodas reanimācijā.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša iepriekš izteica pieņēmumu, ka Navaļnijs ir saindēts. Viņa apgalvoja, ka politiķis iepriekšējā dienā nav lietojis alkoholu vai "dzēris kaut kādas tabletes". Pēc aviokompānijas datiem, lidmašīnā pasažieris neko nav ne ēdis, ne dzēris.

Solsberija - Sputnik Latvija
Auksta duša Mejai: Skripaļs netic Krievijas saiknē ar saindēšanu

Pirms izlidošanas viņš padzēra tēju lidostā. Videoierakstos redzams, ka glāzi ar dzērienu Navaļnijam atnesis Korupcijas apkarošanas fonda darbinieks Iļja Pahomovs.

Slimnīcā pastāstīja, ka  saindēšanās ir tikai viens no iespējamajiem politiķa stāvokļa iemesliem un slimnīcā viņš saņem visu nepieciešamo palīdzību, tomēr atrodas komā.

Omskas ātrās medicīniskās palīdzības slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko piektdien paziņoja, ka veiktie izmeklējumi nav fiksējuši indes un to pēdas pacienta asinīs vai urīnā. Vēlāk slimnīcas galvenais ārsts pastāstīja žurnālistiem, ka par galveno darba diagnozi uzskata vielmaiņas traucējumus, kas radījuši krasu cukura satura krišanos asinīs.

Sestdien mediķi atļāva pārvest Navaļniju uz klīniku "Charite" Berlīnē, jo to pieprasīja radinieki (sākotnēji konsīlijs atzina, ka pacients nav transportējams).

Ziņu lente
0