Levits neapmeklēs Vāciju un Poliju pandēmijas dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc atgriešanās no Vācijas Latvijas prezidents būtu spiests ievērot divas nedēļas ilgu pašizolācijas režīmu.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Valsts prezidents Egils Levits atlicis vizīti Vācijā, kas bija ieplānota nākamnedēļ, vēsta prezidenta kanceleja.

Aizvadītajā nedēļā Latvija iekļāva Vāciju un Lihtenšteinu valstu sarakstā, pēc kuru apmeklējuma nepieciešama 14 dienas ilga pašizolācija, pat ja tās šķērsotas tranzītā.

Dienu pirms tam prezidenta kanceleja informēja par Levita ieplānoto darba vizīti Vācijā un tikšanos ar valsts prezidentu Franku Valteru Štainmeieru.

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra publicētos datus par Covid-19 izplatību Eiropas valstīs, Latvijas un Vācijas prezidentu pārstāvji vienojušies atlikt vizīti uz vēlāku laiku. Jaunais vizītes datums vēl tiks saskaņots.

Tāpat prezidents nolēmis neapmeklēt 8. septembrī Ekonomikas forumu Polijā, kur tāpat ir nelabvēlīga epidemioloģiskā situācija. Aizvadītajā nedēļā valstī fiksēts rekordliels saslimušo skaits – 903 cilvēki diennaktī. Atsevišķos Polijas rajonos no jauna ieviesta virkne iepriekš atcelto ierobežojumu, piemēram, obligāta aizsargmasku nēsāšana uz ielas.

Ziņu lente
0