Nav izejas: Valsts valodas centram iesniegta sūdzība par norādi EXIT

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasТабличка "Выход"
Табличка Выход - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cīnītāji par latviešu valodas tīrību nesēž rokas salikuši – viņu redzeslokā nonākusi ceļa norāde, kura atrodas pie jaunās zīmolu preču pilsētiņas.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Tulkotājs-terminologs Dzintars Skarbovskis pievērsa uzmanību ceļa norādēm, kuras viņš pamanījis pie jaunā zīmolu preču pilsētiņas "VIA Jurmala Outlet Village", kura uzbūvēta Piņķos, starp Rīgu un Jūrmalu.

"Vai ceļa norādēm pie jaunās zīmolpreču sādžas nav jābūt valsts valodā? Varbūt VVC ir kas sakāms?" pasūdzējās Dzintars Twitter, papildinot savu sašutumu ar ceļa norādes EXIT fotogrāfiju.

​Jāatzīmē, ka sociālo tīklu lietotāji, izskatās, neatbalstīja tulkotāja sašutumu.

"Kas tur slikts?" nesaprata autora pretenziju Arvis Kolmanis.

​"Vispār tas ir starptautisks izejas apzīmējums," iebilda tvīta autoram cits komentētājs vārdā Dzintars.

​Tomēr Valsts valodas centrs reaģēja uz sūdzību un, izskatās, saskatīja pamatu pārbaudes uzsākšanai.

"Labdien! Saistībā ar Jūsu sniegtajām ziņām tiks veikta pārbaude," atbildēja valodas policijas pārstāvji.

​Latvijā ir viena valsts valoda – latviešu. Pārsvarā sūdzības par Valsts valodas likuma neievērošanu ir saistītas ar krievu valodas izmantošanu. Krievu valodai ir svešvalodas statuss, neskatoties uz to, ka tā ir dzimtā valoda gandrīz 40% valsts iedzīvotāju.

Valsts valodas centrs regulāri pieņem sūdzības no latviešu valodas aizstāvjiem. VVC redzeslokā nonāk politiķi, kuri pārāk bieži lieto krievu valodu vai slikti prot latviešu valodu, biznesmeņi, kuri izvieto nelatviskas izkārtnes, uzņēmumi un organizācijas, kuras sūta bukletus svešvalodās, kā arī to darbinieki, kuri sarunājas ar klientiem ne latviešu valodā, viesizrāžu koncerti un pat skolu izlaidumi un bērnu laukumi.

Ziņu lente
0