"Nav jau Rīga": lepnos kurzemniekus paslavēja par angļu valodu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji novērtēja Liepājas kafejnīcas apkalpojošo personālu, kurš nerunā ar klientiem krievu valodā.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Latvijas Twitter segmenta lietotāji ar sajūsmu atsaucās par ​"pareizo​" latviešu iestādi, kur darbiniece sarunājās ar krievu klientiem angļu valodā.

​​"​Sēžu, niekojos ar uzkodām Liepājas pludmales slavenajā Red Sun Buffet. Pie blakus galdiņa jauns krievu pāris. Nezinu, vietējie vai tūristi, bet viesmīle ar viņiem sarunājas angliski. Rīgā meiteni darbā neviens neņemtu. Bet lepnie kurzemnieki netaisa problēmu no tā visa," padalījās novērojumos lietotājs ar lietotājvŗdu Nepareizais.

​Ar krievu valodas zināšanu trūkumu meitai palielījās arī kāda Kitija.

 

​​"​Meita strādā Rīgā ​"​Ezītī miglā​"​, neprot krievu valodu, ar tūristiem sarunājas izcilā angļu valodā, nekādu problēmu," apgalvo Kitija.

​​"​​Ir nācies runāt ar Krievijas krieviem, kas dzīvo ārzemēs. Piedāvāju turpināt sarunu krievu vai angļu valodā. Varbūt dīvaini, bet viņi vienmēr ir izvēlējušies pēdējo,"​ stāsta Jānis Norvelis.

Tomēr bija arī citi viedokļi par to, ka tagad latviešu valodai pienāk jauni draudi, varbūt, pat nopietnāki, nekā krievu valoda.

​​"​Labi, ka lēnām sākam attālināties no krievu valodas. Diemžēl, to sāk aizstāt angļu valoda. Vienu valodu pārņem otra. Tagad mūsu valodā ir anglicismi, kuri kropļo teikumus," neatbalstīja komentētāju optimismu lietotājs ar segvārdu KarlisSerzants.

"Drīz bāleliņi sāks raudāt, ka kādu uzrunā angliski, jo visa jaunatne jau ir noslīkusi anglicismā un tā ir arī viena liela bende latviešu valodai," rezumē komentētājs ar lietotājvārdu Balts.

Atgādināsim, ka Latvijā ir viena valsts valoda – latviešu. Krievu valodai ir svešvalodas status, lai gan to par dzimto valodu uzskata aptuveni 40% iedzīvotāju.

Ziņu lente
0