PVO tehniskie eksperti sniedza vērtējumu Krievijā reģistrētajai vakcīnai pret Covid-19

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasРоссийские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола
Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Veselības organizācijas eksperti nosauca Krievijā reģistrēto vakcīnu pret koronavīrusu par kopēju labumu un uzskata par nepieciešamu nodrošināt ātru piekļuvi tai.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Krievija pirmā pasaulē piereģistrēja vakcīnu pret jauno koronavīrusu. Par šo pasaules nozīmes notikumu 11. augustā paziņoja KF prezidents Vladimirs Putins.

Vakcīnai piešķirt nosaukums "Sputnik V" un, kā pastāstīja Krievijas prezidents, vakcīna ir ne vien drošā, bet arī veido stabilu imūno atbildi.

Pasaules Veselibas organizācijas (PVO) tehniskie eksperti paziņoja, ka vakcīna kļūs par kopēju labumu, kā jebkura droša un efektīva vakcīna, kura spēs apturēt Covid-19 pandēmiju, vēsta RIA Novosti.

"PVO sveic visus sasniegumus vakcīnas pret Covid-19 pētījumu un izstrādājumu jomā un aicina īstenot ātru, taisnīgu un vienlīdzīgu piekļuvi jebkādām šādām vakcīnām visā pasaulē," uzsver PVO.

Георгий Викулов - Sputnik Latvija
Infektologs: vakcīna pret koronavīrusu var izveidot imunitāti uz diviem gadiem

Tāpat ir zināms, ka iepriekš PVO ziņoja, ka apspriež ar KF iespēju veikt vakcīnas "Sputnik V" pirmskvalifikāciju, lai noteiktu atbilstību starptautiskiem standartiem.

KF Ārstniecisko līdzekļu valsts reģistrā pastāstīja, ka vakcīna būs maisījuma veidā ievadīšanai muskuļos. Un ar to potēs pakāpeniski – sākumā izmantos I komponenti, savukārt pēc trīs nedēļām – II komponenti. Šāda shēma ir nepieciešama ilgstošākas imunitātes izveidošanai, kurai jāsaglabājas divu gadu garumā.

Krievijas Tiešo investīciju fonds (KTIF) jaunajai vakcīnai "Sputnik V" veltītās mājaslapas www.sputnikvaccine.com pirmajā darbības diennaktī piefiksēja augstu starptautisku interesi par to.

Mājaslapu apmeklēja lietotāji no 188 pasaules valstīm.

Ziņu lente
0