Video

Krievija pirmā pasaulē piereģistrēja vakcīnu pret koronavīrusu

https://www.youtube.com/embed/3wrxqZFi1E4?rel=0
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par pasaulē pirmās vakcīnas pret koronavīrusu reģistrāciju.

Preparātu izstrādāja Krievijas Aizsardzības ministrijas un Gamaleja vārdā nosauktā Nacionālā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētniecības centra speciālisti un piešķīra tam nosaukumu "Sputnik V".

Vakcīna veiksmīgi izgāja pārbaudes uz brīvprātīgajiem. Testēšanas dalībnieki atzīmēja, ka jūtās labi un nav pamanījuši nekādas blaknes pēc vakcinācijas. Pēc mediķu sacītā, visiem brīvprātīgajiem izstrādājusies imunitāte pret Covid-19, savukārt pats preparāts ir pierādījis savu drošumu.

Tāpat par jaunajām Krievijas zālēm sākuši interesēties daudzās pasaules valstīs, šobrīd notiek pārrunas par testēšanas iespēju un preparāta ražošanas uzsākšanu citās valstīs.

Neskaitot Krievijas Aizsardzības ministrijas un Gamaleja vārdā nosauktā centra savstarpējo izstrādājumu, ar vakcīnas veidošanu nodarbojas vēl 2 Krievijas kompānijas – Novosibirskas Virusoloģijas un biotehnoloģiju valsts zinātniskais centrs "Vektor", kurš jau ir uzsācis trīs savu prototipu izmēģinājumus uz cilvēkiem, un Sanktpēterburgas Vakcīnu un serumu zinātniski pētnieciskais institūts.

Tiek gaidīts, ka pirmās preparātu partijas masveida Krievijas pilsoņu vakcinācijai parādīsies jau augusta vidū.

Ziņu lente
0