Ecolines un "Krievijas dzelzceļa" reisi uz Kaļiņingradu: kādi noteikumi jāievēro

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasГорода России. Калининград
Города России. Калининград - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Rīgas uz Kaļiņingradu Ecolines autobusi kursēs reizi nedēļā, tomēr jāpatur prātā, ka robežas nav atvērtas visu kategoriju pilsoņiem.

RĪGA, 7. augusts - Sputnik. Uzņēmums "Ecolines", kas nodarbojas ar autobusa pārvadājumiem, atsāk regulārus reisus no Rīgas uz Kaļiņingradu, vēsta "Novij Kaliningrad". Savukārt Krievijas dzelzceļi saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu atceļ ierobežojumus braucieniem uz eksklāvu visiem Krievijas iedzīvotājiem.

"Ecolines" autobusi kursēs reizi nedēļā, taču tos varēs izmantot tikai pasažieri, kam ir tiesības šķērsot robežu, piemēram, ar uzturēšanās atļauju, kā arī cilvēki, kuri brauc pie tuviem radiem, daži darbinieki un speciālisti. Pēc ierašanās Latvijā vai atgriešanās Krievijā jāievēro ar Covid-19 saistītie karantīnas ierobežojumi.

Международный аэропорт Лос-Анджелеса. США - Sputnik Latvija
Sliktāk, nekā šķiet: eksperti atklāj patiesību par avioceļojumu atjaunošanu

Savukārt Krievijas dzelzceļi pārvadās pasažierus uz Kaļiņingradu bez ierobežojumiem. Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins parakstījis rīkojumu par pasažieru dzelzceļa satiksmes atjaunošanu starp Kaļiņingradu un citām pilsētām visiem Krievijas pilsoņiem bez ierobežojumiem.

No 6. aprīļa koronavīrusa pandēmijas dēļ Krievijas dzelzceļi atcēla vilcienus, kuri kursē uz Kaļiņingradu no Maskavas un Sanktpēterburgas tranzītā pa Baltkrievijas un Lietuvas teritorijām. Satiksme bija atjaunota no 1. jūlija, taču tikai pilsoņiem, kuru dzīvesvieta reģistrēta Kaļiņingradas apgabalā.

"Pasažieru dzelzceļa satiksme starp Kaļiņingradu un citām pilsētām tiek atvērta visiem Krievijas pilsoņiem," norādīts rīkojuma paskaidrojumā.

Ziņu lente
0