Robežkontroles punktā "Pāternieki" sākas rekonstrukcijas darbi, tiks ierobežota kustība

© Foto : ГПК Ремонт дороги в ПП "Патерниеки"
Ремонт дороги в ПП Патерниеки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No pirmdienas, 3. augusta, uz iebraukšanu Latvijā caur robežkontroles punktu "Pāternieki" uz robežas ar Baltkrieviju strādās tikai trīs joslas no piecām, savukārt uz izbraukšanu – divas no četrām.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Pirmdien, 3. augustā, Latvijas autoceļu robežkontroles punktā "Pāternieki" sākas remontdarbi, tiek ziņots Baltkrievijas Republikas Valsts robežkontroles komitejas mājaslapā.

Šajā sakarā daļēji tiks ierobežota robežas šķērsošana un noformēšana: uz izbraukšanu no Latvijas noformēšana tiks veikta divās no četrām joslām, savukārt uz iebraukšanu – trijās no piecām joslām.

Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija
Par kukuļdošanu uz Latvijas robežas aizturēts Baltkrievijas pilsonis

Latvijas robežsargi lūdz ņemt vērā šo informāciju un savlaicīgi plānot brauciena laiku, lai izvairītos no konflikta situācijām.

Iepriekš, saskaņā ar projekta dokumentāciju, darbus bija plānots pabeigt līdz gada beigām, taču epidemioloģiskās situācijas valstī un pasaulē dēļ tie tika atlikti un sāksies tikai tagad, tādēļ precīzs rekonstrukcijas pabeigšanas datums netiek saukts.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka kravu pārvadājumu apjoms Latvijā ar autotransportu ārkārtējās situācijas režīma laikā pieauga vairāk nekā par 15%.

Šāda izaugsme skaidrojama ar ierobežojumiem, kurus ieviesa kaimiņvalstis, – piemēram, Lietuva faktiski pilnībā slēdza savas robežas, kravu pārvadātāji bija spiesti izvēlēties citus maršrutus.

Tādējādi, "Silenē" un arī "Pāterniekos" (uz robežas ar Baltkrieviju) kravas mašīnu robežkontroles pārbaužu skaits pieauga.

Ziņu lente
0