Latviešu izcelsmes ārsts sola mediķu aizplūšanu un pats arī brauc prom

CC0 / pxhere / Врач в операционной
Врач в операционной - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medicīnas augstskolu studenti nesaista savu nākotni ar Latviju. Vietu valstī nav izdevies atrast arī endokrinologam Uģim Gruntmanim.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Endokrinologs Uģis Gruntmanis, atgriezies Latvijā pēc 20 gadus ilgas prombūtnes, tagad atkal pošas ceļā uz ASV.

Gruntmanis aizbrauca no Latvijas 2000. gadu sākumā. Vispirms viņš strādāja hospitālī Kalifornijā, pēc tam kļuva par Teksasas universitātes asociēto profesoru.

Дождь - Sputnik Latvija
Jaunie ārsti nebrauc uz Krāslavu pat par naudu

Pēc atgriešanās Latvijā Gruntmanis pārsteigts uzzināja, ka viņa darba pieredze universitātē ASV netiks ņemta vērā, viņa kvalifikācija neatbilst Latvijas prasībām. Profesoram ieteica nokārtot eksāmenus kopā ar 6. kursa studentiem.

Šī gada maijā viņš pastāstīja, ka Latvijas medicīnas augstskolu studenti nesaista savu nākotni ar Latviju, ņemot vērā zemās algas, karjeras un attīstības iespēju trūkumu.

Arī pats Gruntmanis nav atradis vietu dzimtenē. Tagad viņš pastāstīja, ka gatavojas atgriezties ASV, kur strādās Dārtmutas koledžā, vienā no vecākajām valstī.

​"Taisnība, atkal dodamies prom. Dārtmuta ir viena no ASV izcilākām jeb Ivy līgas universitātēm. Ir milzu paradokss, ka pasaules izcilākās universitātes un slimnīcas mani pieņem, bet RSU, LU, Stradiņiem manas kvalifikācijas par zemām," Gruntmanis pastāstīja savā lapā Twitter.

Ziņu lente
0