"Atstājiet ostā": trīsgadīgu bērnu nelaiž uz prāmja braucienam uz Zviedriju

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu ģimene varēs kopā ar bērnu atgriezties Zviedrijā tikai ar automašīnu – prāmju operators atteicies uzņemt zēnu uz prāmja.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Zviedrijā dzīvojošai sievietei no Latvijas liegts uz kuģa ņemt līdzi trīsgadīgo dēlu, stāsta TV3 pārraide Bez tabu.

Marita ar vīru un bērnu dzīvo Zviedrijā. Atvaļinājumu ģimene nolēmusi pavadīt dzimtenē – Latvijā. Kad pienāca laiks posties mājup, Marita sazinājās ar kompāniju "Tallink Latvia", lai noskaidrotu, vai prāmja brauciens augustā ir spēkā. Noskaidrojās, ka bērns uz prāmja netiks ielaists.

Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Reklāma krievu valodā, apkalpošana latviski: vīrietis neapmierināts ar Tallink

"Un tajā brīdī viņa saka: "Nē, atvainojiet, tad jūs nevarat izmantot šo pakalpojumu!" Tas mani ļoti izbrīnīja. Es it kā nepārkāpju nekādus noteikumus, es drīkstu braukt, izmantojot šo pakalpojumu, esmu darba braucienā. Vienīgais iemesls tas, ka man ir bērns, tāpēc es nedrīkstu. Es konsultantei jautāju, vai es drīkstu braukt darba darīšanās un izmantot pakalpojumu, viņas atbilde bija: "Jā!" Vai bērns jāatstāj Latvijā, viņa saka: "Jā!" Un tas mani ļoti šokēja. Es jautāju, vai tad man viņš jāatstāj bērnunamā, ostā vai… ļoti muļķīgi!" Marita bija sašutusi.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu neveic uz valstīm, kurās ir reģistrēta liela Covid-19 infekcijas izplatība, izņemot gadījumus, ja cilvēkam jānokļūst darbā un pārvadātājam uzrādīts atbilstošs dokuments.

Satiksmes ministrijas pārstāve Vineta Kleina paskaidroja, ka saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra publicētajiem datiem ir valstis, uz kurām šobrīd aizliegts doties. Šo valstu saraksts tiek atjaunots reizi nedēļā. Patlaban tajā ir iekļautas astoņas valstis, arī Zviedrija. Uz šīm valstīm var doties tikai personas, kuras ir darba attiecībās Zviedrijā, kuru darba devējs ir pārvadātājam iesniedzis sarakstu ar cilvēkiem, kam plānots doties darba jautājumu risināšanā. Šos braucienus sauc par nodarbinātības reisiem.

Международный аэропорт Лос-Анджелеса. США - Sputnik Latvija
Sliktāk, nekā šķiet: eksperti atklāj patiesību par avioceļojumu atjaunošanu

Pie tam, Marita pastāstīja, pirms divām nedēļām viņi kopā ar bērnu ieradušies no Zviedrijas Ventspilī ar citas kompānijas prāmi.

"Tallink Latvia" pārstāve Eiženija Zariņa paskaidroja, ka MK noteikumi nenosaka, ka drīkstētu ceļot arī darbinieku ģimenes locekļi. No kompānijas viedokļa, tkas ir trūkums – kad noteikumi tika pieņemti, neviens nav iedomājies, kā rīkoties, ka kopā ar pasažieriem braucienā jāņem līdzi arī bērns.

"Tallink Latvia" ievēro šos Ministru kabineta noteikumus, un pārkāpt mēs tos nedrīkstam, viņi tiek skaidri definēti. Un tai pat laikā mēs varam piedāvāt pasažierim risinājumu, kā var aizceļot citādāk. Cilvēki var paši doties ar savu transportlīdzekli. Tas ir viens no risinājumiem. MK noteikumos tas nav aizliegts," paskaidroja Zariņa.

Ārlietu ministrija ieteica meklēt citu ceļošanas veidu.

Ziņu lente
0