Gulbenes novads ievieš ierobežojumus sakarā ar Covid-19 izplatību

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gulbenes dome izdos dekrētu par pašvaldības iestāžu darba ierobežojumiem uz divām nedēļām, no 29. jūlija līdz 12. augustam; novads ierobežos sporta un kultūras pasākumus.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Gulbenes novada varasiestādes nolēmušas ieviest ierobežojošos pasākumus Covid-19 dēļ – pēc 27. jūlija datiem, reģionā bija reģistrēti astoņi inficēšanās gadījumi, paziņoja Latvijas Televīzijas ēterā Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs.

Gulbenes dome izdos dekrētu par pašvaldības iestāžu darba ierobežojumiem uz divām nedēļām, no 29. jūlija līdz 12. augustam.

"Pagājušajā nedēļā bija viens gadījums, bet pēc dažām dienām – jau astoņi. (…) Tāpēc mēs rīkojamies un pieņemam lēmumus veikt attālinātu komunikāciju, protams, digitāli," sacīja Audzišs, norādot, ka novad ierobežos sporta un kultūras pasākumu norisi. 12. augustā ierobežojumi tiks pārskatīti.

Uz jautājumu, vai ir zināms inficēšanās avots, Audzišs atbildēja, ka vairums gadījumu ir saistīti ar braucieniem uz ārzemēm.

Pirmo reizi Covid-19 Gulbenes novadā tika reģistrēts 22. jūlijā. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, novadā dzīvo 19 771 cilvēks.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka 27. jūlijā Latvijā netika atklāts neviens jauns koronavīrusa inficēšanās gadījums, taču pirms tam tika fiksēts lokāls Covid-19 uzliesmojums: 13 gadījumi. SPKC konstatēja, ka pieci inficētie ieradās no Uzbekistānas. Savukārt septiņi kontaktēja ar inficētajiem. Par vēl vienu inficēto informācija tiek precizēta.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 16,6 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 657 tūkstoši cilvēku ir miruši un vairāk nekā 10,2 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0