Šuplinska dedzina ar napalmu: Rīgas skolas direktore par IZM trikiem ar tālmācību

© Sputnik / Sergey MelkonovВ учебном кабинете
В учебном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrija joprojām "dedzina"! Bet ne jau sasildot apkārtējos, bet gan ar napalmu cilvēkos – skolotājiem un vecākiem, paziņoja kādas Rīgas skolas direktore Anna Vladova.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija atbrīvojusies no jebkādas atbildības par bērnu izglītošanas organizāciju un tās rezultātu, paziņoja kādas Rīgas skolas direktore Anna Vladova. Apstiprinot savu secinājumu, viņa minēja dažus IZM un ministres Ilgas Šuplinskas izteikumus, kuri "lej napalmu pār cilvēkiem – skolotājiem, vecākiem un bērniem".

Savā lapā Facebook Vladova pastāstīja par IZM paziņojumu no 16. jūlija: "ja epidemioloģiska situācija turpinās pasliktināties, ministrijai ir plāns "B" – no septembra turpināt mācību procesu attālināti".

Jau 21. jūlijā ministrija piebilda: "Rīcības plānu epidemioloģiskas situācijas pasliktināšanās gadījumā, būs jāizstrādā skolai sadarbībā ar pašvaldību."

Nu, un starp šīm divām ziņām ir episks dialogs starp Šuplinskas kundzi un vienu no mātēm, kura vērsās pie ministres ar jautājumu, kā ar 11 eiro pabalstu var iegādāties bērnam datoru un nodrošināt ātru interneta pieslēgumu. "Valstij nav jāuztur pilnībā bērns… Var mācīties arī ar skaitīkļiem" – šādu atbildi ir saņēmusi ziņkārīga mamma.

Šahs un mats, dārgie kolēģi un vecāki! Datorus – iegādāsies vecāki, izglītības procesu – nodrošināt pašvaldībās un skolām. Tas ir – ne tikai nodrošināt un izstrādāt jaunas mācību metodes (bez jebkādiem ministrijas piedāvātiem standartiem – katrs pats par sevi), bet arī iepirkt tehniku un nodrošināt interneta pieslēgumu uz nodokļu maksātāju, tas ir – vecāku, rēķina.

Netiksiet galā? Paši vainīgi! Ministrijas atbildība ir vienāda ar nulli. Bravo, Šuplinskas kundze!

День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija
Jaunāko klašu skolēni apmeklēs skolu arī Covid-19 otrā viļņa gadījumā

Man ir tikai un vienīgi viens jautājums: kam mums tā ministrija ir nepieciešama?" Vladova konstatēja savā lapā Facebook.

Iepriekš Ilga Šuplinska paziņoja, ka patlaban pamatplāns paredz: līdz ar mācību gada sākumu bērni atgriezīsies skolā. Taču plāns B paredz attālināto mācību turpināšanos ar dažām izmaiņām salīdzinājumā ar pirmo šopavasar gūto pieredzi. Pagaidām nav apspriests saslimstības slieksnis, pie kura izglītības iestādēm Latvijā būs jāpāriet pie attālinātajām mācībām.

Pie tam politiķe uzsvēra, ka 1.-6. klasēs mācības klātienē, iespējams, turpināsies arī Covid-19 otrā viļņa apstākļos. Jaunāko klašu skolēniem ir grūtāk mācīties bez pasniedzēju atbalsta.

Patlaban ministrija turpina darbu pie vienotas tiešsaistes platformas attālinātām mācībām. IZM organizēs arī digitālās pratības kursus skolotājiem.

Kļuvis zināms, ka IZM gatavo Izglītības likuma grozījumus, kuri paredz, ka turpmāk attālinātās mācības ar datora palīdzību tiks uzskatītas par vienu no parastajām mācību formām, kā arī to, ka iekārtas ar interneta pieslēgumu tiek iekļautas starp individuālajiem mācību piederumiem, ko skolēniem nodrošina ģimene.

Ziņu lente
0