Video

Kodoldarījumu iespējams glābt: Krievijas ārlietu ministrs kritizē ASV rīcību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pievērsušās destruktīvam kursam, kas ved uz starptautisko līgumu sagraušanu bruņojuma kontroles jomā, uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, tiekoties ar kolēģi no Irānas – Muhamedu Džavadu Zarifu, negatīvi novērtēja ASV rīcību attiecībā uz starptautiskajiem līgumiem bruņojuma kontroles jomā, kā arī norādīja uz ASV destruktīvo lomu Irānas kodoldarījuma saglabāšanas aspektā. Savukārt Zarifs nosodīja ASV administrācijas darbības, atzīmējot, ka Krievija un Ķīna dara visu iespējamo, lai saglabātu Visaptverošo darbības plānu, un to atzīst visa pasaule.

Visaptverošo darbības plānu, kas attiecas uz Irānas kodolprogrammu, 2015. gadā parakstīja Irāna un sešas starpniekvalstis. Apmaiņā pret kodoltehnoloģiju attīstības starptautisko kontroli Teherānai tika atceltas ekonomiskās sankcijas. 2018. gadā ASV informēja par vienpusēju izstāšanos no darījuma un stingru sankciju ieviešanu pret Irānu. Tikai pēc gada, pēc nebeidzamiem centieniem saglabāt plānu, Teherāna informēja, ka pārtrauc līgumā paredzēto saistību ievērošanu.

Ziņu lente
0