Vācija pievienojusies NATO gaisa patrulēšanas misijai Baltijā

© Wikipedia / Wo st 01Истребитель Eurofighter немецких ВВС
Истребитель Eurofighter немецких ВВС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban Baltijas valstu gaisa telpu sargā 15 iznīcinātāji no Vācijas, Spānijas, Lielbritānijas un Francijas Gaisa spēkiem.

RĪGA, 21. jūlijs - Sputnik. Šauļos ieradušies Vācijas Gaisa spēku iznīcinātāji Eurofighter, lai piedalītos NATO gaisa policijas misijā Baltijas reģionā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Karavīri un iznīcinātāji ieradušies no 71. taktiskā spārna saskaņā ar Vācijas un Lielbritānijas divpusējo vienošanos. Viņi pievienojušies britu vienības misijai, kas pilda uzdevumu kopā ar Spānijas Gaisa spēkiem Lietuvā.

Самолеты НАТО, архивное фото - Sputnik Latvija
Trīs dienas virs Latvijas lidos NATO iznīcinātāji

Patlaban Baltijas valstu gaisa telpu sargā 15 iznīcinātāji. Spāņu, britu un vācu iznīcinātāji dislocēti Šauļos, franču iznīcinātāji – Emari bāzē Igaunijā. NATO gaisa policijas misija Baltijas valstīs turpinās kopš 2004. gada, kad Lietuva, Latvija un Igaunija iestājas Ziemeļatlantijas aliansē.

Vācijas Gaisa spēku karavīri NATO gaisa policijas misijā Baltijas valstīs piedalās sesto reizi.

Atzīmēts, ka Vācija vada un piešķir lielāko skaitu bruņoto spēku NATO frontes spēku bataljona starptautiskajai kaujas grupai.

Krievija jau vairākkārt ir norādījusi, ka Lietuva aicina alianses partnerus pastāvīgi uzturēties reģionā, jo noraida iedzīvotājiem mītu par Krievijas "draudiem". Tomēr militāro kontingentu pie Krievijas robežām paplašina tieši rietumvalstis.

Maskava jau uzsvēra, ka valsts neplāno nekādus uzbrukumus, tomēr būs spiesta parūpēties par savu drošību, jo NATO karavīru skaits pie Krievijas robežām jau vairākkārt pieaudzis.

Ziņu lente
0