Kritiska situācija Latvijā: glābēji izvilkuši no ūdens kārtējo noslīkušo

© pixabayКувшинка
Кувшинка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis noslīkušais kļuvis par 70 ūdenī bojāgājušo kopš 2020. gada sākuma: glābēji ziņo, ka cilvēks bija izkritis no laivas.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Latgalē, piektdien, 17. jūlijā, glābējiem nācās vilkt ārā no ezera kārtējā noslīkušā līķi. Šis ir jau 70. noslīkušais Latvijā kopš gada sākuma, vēsta Mixnews.lv.

Saskaņā ar Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) datiem, traģēdija notika uz ezera Dagdā.

Сотрудник МЧС во время тушения пожара - Sputnik Latvija
Liels ugunsgrēks Jūrmalā: izglābts viens cilvēks

Divi cilvēki brauca ar laivu. Un kad tā apgāzās, viens no viņiem nespēja nokļūt līdz krastam. Noslīkušā līķi atrada 30 metru attālumā no krasta.

Situācija ar traģēdijām uz ūdens Latvijā kļūst ārkārtīgi saspringta. Piektdien Latvijas prezidents Egils Levits sarīkoja tikšanos ar biedrības "Peldēt droši" dibinātāju Zani Gemzi un Latvijas Peldēšanas federācijas prezidentu Aivaru Platonovu.

Viņi apsprieda katastrofālo bojāgājušo uz ūdens statistiku šogad. Jo visā 2019. gadā Latvijā noslīka 96 cilvēki. Savukārt 2020. gada pirmajā pusgadā jau 70.

Par vienu no iemesliem, kādēļ Latvijā ir tik liels noslīkušo skaits, sauc Latvijas iedzīvotāju peldēt nemācēšanu. Tādēļ peldēšanas klubs "Madwave Rīga" kopā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu izsludināja bezmaksas atvērtās mācības bērniem vecumā virs desmit gadiem un jauniešiem četrās Rīgas publiskajās peldvietās: Ķīpsalas, Lucavsalas, Rumbulas un Ķīšezera pludmalēs.

Спасательный круг на воде - Sputnik Latvija
Noslīkt var 20 sekunžu laikā: glābēji lūdz nepeldēties reibuma stāvoklī

Nodarbības startēja 8. jūlijā un notiks trīs reizes nedēļā – trešdienās, sestdienās un svētdienās līdz 2. augustam. Piereģistrēties dalībai tajās var ikviens rīdzinieks kluba mājaslapā.

Mācības rīko sertificēti treneri, izņemot praktisko daļu būs arī teorētiskā daļa – tostarp pasniedzēji kliedēs galvenos mītus par uzvedību uz ūdens un iemācīs pareizi rīkoties riskantās situācijā, lai nepieļautu jaunas traģēdijas.

Taču par protot peldēt, nav vērts aizmirst par to, ka nedrīkst peldēties reibuma stāvoklī un veikt riskantus trikus ūdenī.

Turklāt vislabāk ir peldēties oficiāli atļautās vietās – tās Latvijā ir 56.

Ziņu lente
0