IQ līmeni var noteikt pēc paziņojumiem: Ušakovs izsmēja Latvijas kultūras ministru

© Sputnik / Sergey MelkonovЭксперт министерства культуры Латвии Янис Дрипе (слева) и министр культуры Наурис Пунтулис
Эксперт министерства культуры Латвии Янис Дрипе (слева) и министр культуры Наурис Пунтулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kultūras ministrs Nauris Puntulis uzskata, ka, lai uzbūvētu koncertzāli bijušās CK ēkas vietā, nav obligāti jānojauc ēka.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Valdības lēmums būvēt koncertzāli Elizabetes ielā 2, kur reiz atradās LPSR Komunistiskās partijas centrālā komiteja, pieļauj ēkas nojaukšanu, taču tas nenozīmē, ka tā noteikti tiks nojaukta, sacīja LTV raidījumā "Rīta panorāma" kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Обезьяна в скафандре в парке Кронвалда в Риге - Sputnik Latvija
"Katram latvietim pa koncertzālei": sociālie tīkli diskutē par CK ēkas nojaukšanu

Pēc Puntuļa sacītā, galvenais uzdevums ir uzbūvēt koncertzāli, mērķa obligāti nojaukt esošo ēku nav – projekts var tikt uzlabots, un, iespējams, vecā ēka tiks integrēta jaunajā. Tādēļ jau augustā-septembrī notiks arhitektu plenārs, kurā tiks apspriesti labākie projekta īstenošanas risinājumi.

"Protams, sabiedrībai būs diezgan plaši jāskaidro, kas, ko un kāpēc projekts tiks īstenots, jo mums nav vajadzīga naidīga attieksme šajā jautājumā, lai gan ir zināms, ka nekur pasaulē koncertzāle nav uzcelta bez milzīgas viļņošanās," piebilda Kultūras ministrijas vadītājs.

Puntuļa paziņojumu saistībā ar koncertzāles būvniecību komentēja bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš jau vairākkārt kritizējis ministru par ēkas nojaukšanas iniciatīvu Elizabetes ielā 2.

"Paziņojumus par vietu jaunas koncertzāles būvniecībai, izskatās, var izmantot kā IQ testus. Kultūras ministrs paziņoja, ka celt jauno zāli CK vietā var nenojaucot nost CK ēku. Jautājums – KĀ?" uzrakstīja Ušakovs savā Facebook lapā.

Latvijas valdība 16. jūnija sēdē atbalstīja kultūras ministra Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) piedāvājumu par koncertzāles būvniecību Pasaules tirdzniecības centra ēkas (bijušās LPSR Komunistiskās partijas CK ēkas) vietā Elizabetes ielā 2. Šobrīd šajā 1974. gadā uzbūvētajā ēkā darbojas biroju komplekss.

Puntuļa iniciatīva kopš paša sākuma izraisīja daudz iebildumu, tostarp no arhitektu puses. Tā, arhitekts Pēteris Bajārs atzīmēja, ka ēka ir spilgts modernisma arhitektūras piemērs, tam ir kultūras un vēstures vērtība. Taču galvenais kritikas priekšmets ir koncertzāles būvniecības izmaksu lielums. Ņemot vērā to, ka projekta īstenošana Elizabetes ielā 2 palielina tāmi sakarā ar nepieciešamību nojaukt veco ēku, Puntuļa idejas oponenti uzdod jautājumu: kāpēc koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes laikā ir tiks nesaprātīgi jātērē valsts līdzekļi.

Ziņu lente
0