Andžeja Dudas vēlēšanu kampaņu Polijā EDSO uzskata par konfrontatīvu

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги у штаб-квартиры ОБСЕ в Вене
Флаги у штаб-квартиры ОБСЕ в Вене - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Drošības un sadarbības organizācija uzsvēra, ka pašreizējā valsts vadītāja izteikumi ir ļoti stingri un netoleranti.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību birojs norāda uz Polijas prezidenta Andžeja Dudas ksenofobo un homofobo retoriku vēlēšanu kampaņas laikā, vēsta Sputnik Lietuva.

Polijas Valsts vēlēšanu komitejas dati liecina, ka svētdien Polijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts vadītājs Andžejs Duda, apsteidzot opozīcijas kandidātu Rafalu Tšaskovski.

"Satrauc netolerances, homofobijas, ksenofobijas un antisemītisma pilnā retorika, it īpasi no pašreizejā prezidenta un sabiedriskās televīzijas puses," – biroja misijas vladītāja Tomasa Boserupa teikto citēja RIA Novosti.

Президент Польши Анджей Дуда. - Sputnik Latvija
Politika
Andžejs Duda uzvarējis prezidenta vēlēšanās Polijā, liecina aptauja

Viņš atzīmēja, ka "tāpat kā pirmajā vēlēšanu kārtā, sabiedriskā televīzija izcēlās ar vienas puses atbalstu".

Turklāt birojs atzīmēja Polijas vadības dalību Dudas priekšvēlēšanu kampaņā.

"Augsta ranga valsts ierēdņi, ieskaitot premjerministru, piedalījās vēlēšanu kampaņā, kas deva Dudam papildu pārsvaru," teica misijas vadītājs.

Polijas Valsts vēlēšanu komisija apstrādājusi visus vēlēšanu komisiju protokolus. Komisijas dari lietina, ka prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā kandidāts no valdošās partijas "Likums un taisnība" Andžejs Duda saņēmis 51,03% vēlētāju balsu un apsteidzis opozīcijas apvienības "Pilsoniskā koalīcija" kandidātu Rafalu Tšaskovski, par kuru balsoja 48,97% vēlētāju.

Ziņu lente
0