Iebraukšana Krievijā atļauta ar negatīvu koronavīrusa testa rezultātu

© Sputnik / Sergey MelkonovПункт пропуска "Терехово" на латвийско-российской границе
Пункт пропуска Терехово на латвийско-российской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Krievijas Federāciju ar izziņu: pirms brauciena nepieciešama izziņa par Covid-19 izmeklējumu.

RĪGA, 14. jūlijs – Sputnik. No 15. jūlija atcelta obligātā 14 dienas ilgā izolācija ārvalstu pilsoņiem, kuri ierodas Krievijas teritorijā, taču pie tam nepieciešama izziņa par negatīvu koronavīrusa infekcijas izmeklējuma rezultātu.

Trešdien, 15. jūlijā, saskaņā ar Krievijas galvenās sanitārās ārstes Annas Popovas lēmumu, mainīti noteikumi ārvalstu pilsoņu iebraukšanai Krievijā. Tagad visiem iebraucējiem uz robežas tiks pieprasīts dokuments par izmeklējumu ar polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) metodi, kas veikts ne agrāk kā trīs dienu laikā pirms iebraukšanas Krievija. Vajadzīgi arī dokumenti par imunoglobulīna G antiķermenīšu esamību (ja tie ir). Izziņa var būt noformēta krievu vai angļu valodās.

Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Robežu slēgt? Latvijas valdība vēlas atjaunot karantīnu

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības iestāde paskaidroja, ka gadījumā, ja medicīniskā dokumenta nebūs, ārvalstnieks tiks ielaists Krievijā, taču viņa pienākums būs triju dienu laikā veikt analīzi ar PĶR metodi. Par testu nāksies samaksāt atbilstoši valstī noteiktajiem izcenojumiem. Ja izmeklējums izrādīsies pozitīvs, ārvalstnieks būs spiests līdz izveseļošanās brīdim uzturēties izolācijā un ierobežot kontaktus ar apkārtējiem.

Pie tam darba devēju pienākums ir brīdināt darbiniekus par nepieciešamību veikt PĶR izmeklēšanu pēc atgriešanās Krievijā. Arī iesaistīt darbā ārvalstniekus būs iespējams tikai, saņemot izziņu par negatīvu Covid-19 izmeklējumu.

Šis lēmums attiecas arī uz Krievijas pilsoņiem, kuri atgriežas mājās, – viņu pienākums ir veikt PĶR izmeklējumu triju dienu laikā pēc ierašanās mājās. Izziņu iespējams saņemt arī ārzemēs.

Rospotrebnadzor ieteica Ārlietu ministrijai, Aviācijas kontroles iestādei un Transporta ministrijai informēt pasažierus par nepieciešamību veikt laboratorijas izmeklējumu.

Ziņu lente
0