Maigi pievilka skrūves: Latvijā saīsināja restorānu darba laiku

CC0 / Photo by Nathz Guardia on Unsplash / Пивные бокалы на столе
Пивные бокалы на столе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No šodienas valdība ievieš jaunus ierobežojumus sakarā ar Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu.

RĪGA, 11. jūlijs – Sputnik. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību un novērst jaunus saslimšanas uzliesmojumus Ministru kabinets pieņēma lēmumu saīsināt sabiedriskās ēdināšanas iestāžu darba laiku, tiek ziņots Ministru kabineta mājaslapā.

Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts, kuru valdība izskatīja vakar ārkārtas sēdē, paredz grozījumus likumā par epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas Covid-19 izplatības ierobežošanai.

​Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem ir jāizvieto informācija par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, kuri vienlaikus drīkst atrasties iestādē, apmeklētājiem redzamā vietā (pie ieejas un pie kases).

Tāpat līdz 1. septembrim plānots pagarināt ierobežojumus cilvēku skaitam, kuri drīkst vienlaikus atrasties sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Pie viena galdiņa iestādē varēs sēdēt ne vairāk par četriem cilvēkiem, ja viņi nav vienas mājsaimniecības locekļi, savukārt terasē – ne vairāk par 8 cilvēkiem.

Kultūras, sporta, izklaides iestāžu, tai skaitā diskotēku, sabiedriskās ēdināšanas iestāžu un baznīcu darba laiks nedrīkst sākties agrāk par plkst. 6:00 un beigties vēlāk par plkst. 0:00, kinoseansi ārpustelpās var turpināties līdz plkst. 2:00.

Ministru kabinets var atgriezties pie šīs tēmas jau otrdien, 14. jūlijā, kad notiks kārtējā valdības sēde.

Veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka valdība operatīvi reaģēja uz Covid-19 saslimstības pieaugumu.

"No rīta mēs izteicām savus piedāvājumus, savukārt plkst. 12:00 jau pieņēmām visus lēmumus. Šobrīd mēs atgriežamies pie ierobežojumiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos. Mūsu rādītāji bija zemāki par vienu, taču šī nedēļa pacēla kumulatīvos rādītājus virs diviem. Tas viss vēl ir vairākas reizes zem augstākā pieļaujamā punkta, taču mēs nevēlamies pieaugumu. Skaidrs, ka visiespējamākās izplatības vietas ir bāri, restorāni un klubi. Šis ir visnotaļ maigs "skrūvju pievilkšanas" pasākums. Mēs ceram, ka tas varētu apstādināt inficēšanās izplatīšanos. Ir jāsaprot, ka tam ir jābūt kopējam darbam. Tie, kas atgriežas no "sarkanajām" un "oranžajām" valstīm, ir jāievēro pašizolācija, nevis jāapmeklē restorāni un kafejnīcas," sacīja Viņķele.

Ministre atzīmēja, ka Latvija radušos situāciju nevar saukt par biedējošu vai sliktu, taču drošības pasākumi jāpieņem savlaicīgi.

Ziņu lente
0