Latvijā pastiprina pašizolācijā esošo iedzīvotāju kontroli un aicina ziņot par pārkāpējiem

© pixabayМолодые люди на станции железнодорожного вокзала
Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijā jau ir atzinuši, ka ar grūtībām seko līdzi Latvijā iebraucošajiem cilvēkiem no Eiropas Savienības, tikmēr ar koronavīrusu inficēto skaits pieaug. Tāpēc tagad pašizolācijā nonākušos uzraudzīs uzmanīgāk.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Latvijas Valsts policija sola stingrāk kontrolēt iedzīvotājus, kuriem jāievēro pašizolācija.

Zināms, ka visiem tiem, kas ieradušies Latvijā no valstīm ar vairāk nekā 15 Covid-19 inficēšanās gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija.

Valsts policijā norāda, ka šobrīd viņu uzraudzībā ir 2000 tādi cilvēki.

Taču vēl ceturtdien, 9. jūlijā, policisti ziņoja, ka pašizolācijā esošos kontrolē pa telefonu. Savukārt tagad kontroli solās pastiprināt. Kādā veidā Valsts policija grasās to darīt – netiek ziņots. Zināms tikai viens no šiem veidiem.

Policisti lūdz Latvijas iedzīvotājus ziņot par pašizolācijas pārkāpējiem pa tālruni 110.

Atgādināsim, ka pēdējās nedēļas laikā Latvijā strauji palielinājies atklāto Covid-19 gadījumu skaits. Aizritējušajā diennaktī koronavīruss tika apstiprināts 11 cilvēkiem.

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs jau ir piedraudējis pastiprināt ierobežojumus. Piektdien, 10. jūlijā, Veselības ministrija grasās apspriest pašreizējo situāciju.

Ziņu lente
0