Glābējiem Latvijā atkal nācies vilkt ārā noslīkušo līķus no ūdenstilpēm

© pixabayКувшинка
Кувшинка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz to, ka glābēji aktīvi aicina ievērot piesardzību uz ūdens, cilvēki Latvijā turpina slīkt.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāves Agritas Vītolas sniegto informāciju, aizritējušajā diennaktī Latvijas ūdenstilpēs tika atrasti divu noslīkušo cilvēku līķi, vēsta Mixnews.lv.

Glābēji jau ne reizi vien ir brīdinājuši, ka noslīkt var vien nieka 20 sekundēs, un, ieejot ūdenī, ir jāievēro piesardzība.

Neraugoties uz to, viena noslīkušā līķis tika atrasts Alūksnes ezerā, bet otra noslīkušā līķis – upē Siguldā. Detaļas netiek ziņotas.

Спасательный круг на воде - Sputnik Latvija
Noslīkt var 20 sekunžu laikā: glābēji lūdz nepeldēties reibuma stāvoklī

Vērts atgādināt, kā norādīja Latvijas VUGD, ka  tieši alkohola reibumā bieži rodas vēlme aizpeldēt tālāk par pārējiem, pārpeldēt pāri upei, ienirt ar galvu uz priekšu.

Visbiežāk cilvēks vairs nespēj adekvāti novērtēt to, cik tālu viņš ir aizpeldējis un cik spēka būs nepieciešams, lai aizpeldētu atpakaļ, jo alkohola mazina koordināciju un reakcijas ātrumu.

Glābēji uzsvēra, ka slīcēji parasti nepaspēj pasaukt palīgā, kā tas tiek rādīts filmās. Sākas panika, cilvēki aizrijas ar ūdeni un noslīkst 20 sekundēs. Ja viņiem izdodas nokļūt virs ūdens, viņi cenšas ieelpot, nevis sākt kliegt, jo fizioloģiski elpošana ir svarīgāka par runāšanu.

Ja jūs redzat slīcēju, jāizsauc glābēji pa tālruni 112 un pēc iespējas precīzāk jānorāda notikuma vieta un ceļš pie tās.

Tāpat atgādināsim, ka svētku laikā Latvijā noslīka 11 cilvēki. Taču ātrā palīdzība atzīmēja, ka tie ir tikai tie gadījumi, par kuriem mediķiem ir zināms.

Ziņu lente
0