Visiem nāksies maksāt 1,15 eiro: atlaides maršruta autobusiem Rīgā ir atceltas

© Foto : facebook / Rīgas mikroautobusu satiksmeЛатвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme
Латвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā atkal kursē maršruta autobusi, taču tagad jau bez atlaidēm – 1,15 eiro būs jāmaksā visiem, izņemot I un II grupas invalīdus.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. No vakardienas Rīgā atkal kursē visi maršruta autobusi, taču tagad tajos vairs nav paredzētas atlaides – šādu lēmumu pieņēmusi pašvaldības pagaidu administrācija, vēsta Latvijas radio.

Brauciena maksa visos reisos, neatkarīgi no mikroautobusa krāsas tagad ir viena – 1,15 eiro. Privilēģijas saglabātas tikai I un II grupas invalīdiem.

"Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis informēja, ka mikroautobusi kursēs pēc darbdienu grafika.

Mainīsies numerācija, jo brauciena maksas privilēģiju vairs nav, visi "divsimtie" mikroautobusi pārvērtīsies par "trīssimtajiem".

Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Lai patiešām būtu komfortabli: atceltas atlaides visiem Rīgas mikroautobusiem

Lēmums atcelt privilēģijas pieņemts tāpēc, ka būtiski samazinājies pasažieru skaits, kuri par braucienu maksā pilnu summu. Uzņēmums "Rīgas mikroautobusu satiksme" paskaidroja, ka mikroautobusi ir augsta servisa pakalpojums un uzņēmums jau reiz atcēlis privilēģijas dažos maršrutos.

Tas darīts ar mērķi, lai cilvēki, kuri maksā pilnu summu par braucienu, varētu patiešām ērti pārvietoties pa pilsētu, informēja RMS.

Iepriekš Rīgas dome atjaunoja privilēģijas braucieniem pilsētas sabiedriskajā transportā pensionāriem, skolēniem, invalīdiem un citu kategoriju pasažieriem (lēmums neattiecas uz RMS mikroautobusiem). Privilēģijas tika atceltas laikā, kad valstī bija ieviests ārkārtējas situācijas režīms.

Pasažieriem transportā joprojām jāizmanto maskas. Šīs prasības izpildi var pārbaudīt pašvaldības policija, taču policisti vairs nesodīs pasažierus, ja prasības netiks izpildītas.

Ziņu lente
0