Pret "Saskaņas" deputātiem Daugavpilī ierosināta lieta par 9. maiju

© Sputnik / Sergey MelkonovМемориал воинам-освободителям Даугавпилса в Парке Дубровина
Мемориал воинам-освободителям Даугавпилса в Парке Дубровина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispirms Daugavpils mērs tika atstādināts no posteņa par dalību 9. maija svētkos, tagad policija ierosinājusi lietu pret "Saskaņas" partijas deputātiem par ziedu nolikšanu pieminekļa pakājē.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde sākusi administratīvo lietvedību pret Daugavpils pilsētas domes deputātiem no partijas "Saskaņa" lietā par sociālās distances neievērošanu, noliekot ziedus pie Atbrīvotājiem veltītā memoriāla Dubrovina parkā, vēsta Gorod.lv.

Маргарита Драгиле - Sputnik Latvija
Dragile: Saeima vēlas kontrolēt, kā krievi Latvijā svin 9. maiju

9. maija un Covid-19 pandēmijas kombinācija Latvijā šogad izraisīja emociju vētru: iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens bija spiests taisnoties premjerministram, kolēģiem no valdošās koalīcijas un sašutušajai sabiedrībai par to, ka viņš ļāvis rīdziniekiem nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa – viņi tādējādi esot pārkāpuši ārkārtējās situacijas režīma noteikumus, turklāt vēl tāda iemesla dēļ.

Pretenzijas izvirzītas arī Daugavpils policijas darbam: 9. maijā pilsētā manīta automašīnu kolonna, kas devas Dubrovina parka virzienā, kur atrodas padomju karavīriem veltītais piemineklis. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pat pieprasīja pašvaldības policijas vadības atkāpšanos – pēc viņa domām, kārtības sargi šajā dienā nevis sodījuši likumpārkāpējus, bet gan faktiski tos aizstāvējuši.

Pie tam jūnija vidū pilsētas domes deputāti nobalsoja par Daugavpils mēra Andreja Elksniņa ("Saskaņa") atstādināšanu, turklāt starp lēmuma iemesliem tika minēta viņa dalība Uzvaras dienas pasākumos un Mūžīgās uguns iededzināšanas ceremonijā.

Ziņu lente
0