Daugavpilī notiek eksperiments – zemes ceļu apstrāde

CC0 / pxhere / Грунтовая дорога
Грунтовая дорога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rudens un ziemas periodā galveno problēmu uz ceļiem ar grants segumu sagādā bedres, bet vasaras periodā iedzīvotāji pastāvīgi sūdzas par putekļiem.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Ceļu remonts Daugavpilī norisinās ik gadus, to rezultātā sarūk zemes ceļu skaits dažādos pilsētas mikrorajonos. Tomēr ceļu ar grants un zemes segumu Daugavpilī vēl ir daudz, stāsta Bb.lv. Tie prasa pastāvīgu apkopi un apstrādi.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja, ka eksperimenta kārtā pilsētā pirmo reizi tiek veikta zemes ceļu apstrāde pret putekļiem: "Šogad mēs pirmo reizi veicam izmēģinājumus, kas notikuši jau daudzviet Latvijā. Tā ir apstrāde pret putekļiem. Aizvadītajā nedēļā jau apstrādāts 150 metru iecirknis Liepziedu ielā."

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Latvija nav īstā vieta, kur ieskrieties līdz 120 km/h

Pretputekļu apstrādes tehnoloģijas ietvaros ar greideri tiek izlīdzināta virsma, pēc tam to nolej ar ūdeni, pēc tam – ar vārāmā sāls šķīdumu, bet noslēgumā – atkal nolej ar ūdeni. Pieredze rāda: ja divas reizes apstrādāt zemes ceļu, tiks sasniegs pozitīvs rezultāts.

"Tāpat ar šo metodi apstrādāta Dravnieku iela netālu no Stropes ezera un vasarnīcu kooperatīviem," pastāstīja Aivars Pudāns.

Līdzīga tehnoloģija tiek aktīvi izmantota arī Liepājā, kur komunālā pārvalde jau 5 gadus vasaras periodā divas reizes apstrādā ceļus pret putekļiem. Ielas tiek apstrādātas divas reizes sezonā – maijā un augustā, sausa un silta laika apstākļos, kad visvairāk nākas cīnīties ar putekļiem. Liepājas Komunālās pārvaldes pārstāvis Aigars Štāls konstatēja, ka pēc pretputekļu apstrādes divu mēnešu laikā putekļu apjoms ir daudz mazāks.

Ziņu lente
0