Amerikāņu admirāli satraukušas Krievijas zemūdenes Vidusjūrā

© Foto : Press service of the Ministry of Defence of the Russian FederationАтомная подводная лодка Северного флота "Северодвинск"
Атомная подводная лодка Северного флота Северодвинск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV militārpersonas jau vairākkārt žēlojušās par to, ka Krievijas zemūdenes atņēmušas viņu flotei "kluso ostu".

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. ASV Jūras kara spēku komandieris Eiropā un Āfrikā admirālis Džeimss Fogo noraizējies par Krievijas zemūdeņu aktivitāti Vidusjūrā, vēsta RIA Novosti.

Admirālis atzīmējis, ka Krievijas modernās klusās dīzeļa zemūdenes aprīkotas ar uzbrukuma raķešu kompleksu "Kalibr", kas spēj sasniegt "jebkuru Eiropas vai Afrikas galvaspilsētu". Fogo secināja, ka tas ir pietiekams iemesls, lai paplašinātu amerikāņu klātbūtni Eiropā.

"Tas norāda uz pastāvīgas augsti efektīvas klātbūtnes nepieciešamību Eiropas ūdeņos," admirāļa teikto citēja izdevums Stars and Stripes.

Испытания новых и перспективных образцов вооружения, военной и специальной техники в условиях Арктики - Sputnik Latvija
"Jāpalabo Valsts departamenta kļūdas". Militārais eksperts par ASV "arktiskajām" bažām

Pie tam admirālis ir pārliecināts, ka Krievijas zemūdenes Krimā un Sīrijas ostā Tartusā būtiski nostiprina Maskavas pozīcijas.

Pēc viņa domām, ASV nāktos izstrādāt jaunu stratēģiju, kas ļaus Pentagonam virzīties uz priekšu "aizvien vairāk apgrūtinošos ģeostratēģiskās ainavas" apstākļos.

Iepriekš ASV militārpersonas jau vairākkārt žēlojušās par to, ka Krievijas zemūdenes atņēmušas viņu flotei  "kluso ostu". Piemēram, ASV JKS viceadmirālis Endrjū Vudijs Luiss paziņoja, ka Pentagons jau zaudējis neapstrīdamu pārsvaru Atlantijā. Viņš norādīja, ka Maskava izmanto tehniku ar "nāvējošākām bruņojuma sistēmām", tādēļ amerikāņu flotes sagatavošanās darbi dažādām operācijām kļūst aizvien sarežģītāki. Luiss piezīmēja, ka aiz ASV JKS Atlantijas flotes galvenās jūras kara bāzes karavīri "nejūtas drošībā".

Pie tam Savienotās Valstis jau vairākkārt ir norādījušas, ka valsts JKS vajadzīga modernizācija. Izdevums The National Interest stāstīja, ka ASV flote var zaudēt savu konkurētspēju un ciest sakāvi iespējamā karā ar Krieviju vai Ķīnu. Žurnāla eksperti uzskata, ka Pentagona aviācijas bāzes grupām trūkst "darbības rādiusa, izturības, dzīvotspējas un specializācijas" operāciju īstenošanai jūrā.

Ziņu lente
0