Latvijā kūst asfalts: autovadītājus brīdina par slideniem ceļiem

CC0 / pixabay / Асфальт
Асфальт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augstās gaisa temperatūras rezultātā, kas Latvijā sasniegusi +30 grādus, valstī kūst un kļūst slidens asfalts. Ieteicams stingri ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. "Latvijas autoceļu uzturētājs" brīdina par slideniem ceļiem Latvijā.

Iemesls – augstā gaisa temperatūra, kuras dēļ kūst asfalts un veidojas bituma peļķes. Ceļi kļūst slideni gluži kā kailsala laikā.

Situācija uz ceļiem tiek kontrolēta, remonstrādnieki apstrādā ceļu segumu ar smiltīm un sasmalcinātām šķembām.

Tomēr autovadītājiem šādos apstākļos jābūt piesardzīgiem – jāievēro noteikumi, turklāt nav ieteicams palielināt ātrumu.

​"Latvijas autoceļu uzturētājs" lūdza vērsties pa tālruni 80005555, ja konstatēti bituma seguma bojājumi.

Sinoptiķi iepriekš izsludināja valstī oranžo brīdinājumu – brīvdienās gaisa temperatūra nekritīsies zem +28 grādiem. Pat naktīs dzīvsudraba stabiņš nenolaidīsies zem +20 grādiem pēc Celsija skalas.

Atgādināsim, ka augstas gaisa temperatūras apstākļos nav ieteicams uzturēties saulē vairāk kā 10-15 minūtes. Atrodoties zem atklātas debess, ieteicams izmantot aizsargkrēmu un galvassegu.

No saules stariem ieteicams pasargāties cilvēkiem ar gaišu ādu, gaišiem vai rudiem matiem, ar lielu skaitu vasarraibumu. Piesardzīgiem jābūt arī visiem, kas agrāk guvuši saules apdegumus. No saules jāpasargā arī bērni.

No ultravioletā starojuma jāsargā acis, turklāt jāņem vērā, ka dažādas virsmas, piemēram, ūdens un gaišas smiltis atstaro lielāko daļu saules staru.

Ziņu lente
0