Rīga izcepsies? Sinoptiķi izsludinājuši oranžo brīdinājumu

© Pixabay / Bru-nOВентилятор
Вентилятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā gaidāma ļoti karsta nedēļas nogale: pilsētas iedzīvotājus brīdina par augstu gaisa temperatūru un risku veselībai.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vēsta, ka divas dienas Rīgā gaisa temperatūra nekritīsies zem +28 grādiem pēc Celsija skalas, vēsta Mixnews.lv.

Sinoptiķi vēsta , ka gaidāms karstums līdz +31 grādam. Pie tam pēc karstas dienas gaidāmas naktis, ko nekādi nesauksi par atvēsinošām.

Jau 25. jūnija naktī gaisa temperatūra nekritās zem +20 grādiem.

​Speciālisti brīdina, ka tādos apstākļos rodas patiess risks  - veselība ir apdraudēta. Īpaši bīstami tie ir senioriem un maziem bērniem.

Iepriekš jau vēstīts, ka nokrišņi nedēļas nogalē Latvijā tāpat nav gaidāmi.

Vēsāku laiku valstī nākamās nedēļas sākumā ienesīs aukstā atmosfēras fronte, tātad gaidāmas lietavas un negaiss.

Atgādināsim, ka augstas gaisa temperatūras apstākļos nav ieteicams uzturēties saulē vairāk kā 10-15 minūtes. Atrodoties zem atklātas debess, ieteicams izmantot aizsargkrēmu un galvassegu.

No saules stariem ieteicams pasargāties cilvēkiem ar gaišu ādu, gaišiem vai rudiem matiem, ar lielu skaitu vasarraibumu. Piesardzīgiem jābūt arī visiem, kas agrāk guvuši saules apdegumus. No saules jāpasargā arī bērni.

No ultravioletā starojuma jāsaegā acis, turklāt jāņem vērā, ka dažādas virsmas, piemēram, ūdens un gaišas smiltis atstaro lielāko daļu saules staru.

Ziņu lente
0