Eiropas Savienība nevienojās par valstu sarakstu, ar kurām tiks atjaunota satiksme

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasСтраны мира. Испания. Саграда Фамилия
Страны мира. Испания. Саграда Фамилия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Notikušas jau trīs sēdes par valstu saraksta izveidošanas jautājumu, ar kurām ES atjaunos satiksmi, taču vienošanās pagaidām nav panākta.

RĪGA, 26. jūnijs – Sputnik. Eiropas Savienība pagaidām nav saskaņojusi valstu sarakstu, ar kurām tiks atjaunota satiksme ierobežojumu atcelšanas pirmajā posmā jūlija sākumā, paziņoja Eiropas Komisijas oficiālais pārstāvis Adalbers Jancs, vēsta RIA Novosti.

"Notikušas jaut trīs sēdes, pagaidām nekādu detaļu nav. Mēs neesam gatavi komentēt jautājumu par to, kādas valstis tiks iekļautas sarakstā, bet kādas nē," sacīja Jancs.

Возведение барьеров на границе в Европе - Sputnik Latvija
ES var saglabāt iebraukšanas aizliegumu Krievijas iedzīvotājiem

Kārtējā komisijas sēde par šo jautājumu var notikt šodien, 26. jūnijā.

Iepriekš ES augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels paziņoja, ka dalībvalstīm ieteicams atvērt savas robežas iebraucējiem no valstīm, kuras nav ES sastāvā, no 1. jūlija. Taču gala lēmums ir jāpieņem pašām valstīm.

"Ir vesela virkne kritēriju, kurus mēs piedāvājām ņemt vērā. Pirmām kārtām runa ir par sanitāro situāciju. Taču ir arī citi kritēriji, kas ir saistīti ar sociāli ekonomiskiem aspektiem," sacīja Jancs.

Iepriekš avīze New York Times paziņoja, ka galvenais kritērijs valstu iekļaušanai sarakstā, ar kurām var tikt atjaunota satiksme, ir vidējais jaunu inficēšanās gadījumu skaits 14 dienu laikā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Brisele pieprasa, lai šis skaitlis nepārsniedz 16. Vadoties pēc šī kritērija, ASV (107 gadījumi uz 100 tūkstošiem), Krievija (80 gadījumi) un Brazīlija (190 gadījumi) nav attiecināmas pie drošām valstīm.

Ziņu lente
0