Rīgas šarms apsūbē: vai galvaspilsētā dzīvot ir labāk

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Смилшу, Домская площадь и здание Рижской биржи
Улица Смилшу, Домская площадь и здание Рижской биржи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo gadu laikā arvien mazāk cilvēku uzskata, ka Rīgā dzīvot ir labāk, nekā citās Latvijas pilsētās un rajonos.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Lai arī vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā vislabāk ir dzīvot tieši Rīgā, šo cilvēku daļa pēdējo gadu laikā samazinās, liecina pētījumu centra SKDS aptauja. Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Rīgas pilsētas šarms pēdējo gadu laikā sāk mazliet apsūbēt. Lai gan vēl aizvien mazliet vairāk kā puse (56%) Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dzīve Rīgā ir labāka nekā citviet Latvijā, tomēr pirms pieciem gadiem tā uzskatīja divas trešdaļas (respondentu)," uzrakstīja Kaktiņš Twitter vietnē.

Turklāt pieaug neizlēmušo daļa – tā jau ir pārsniegusi ceturto daļu un sastāda 26%.

Kopumā to cilvēku daļa, kuri uzskata, ka Rīgā dzīvot ir sliktāk, šogad sastādījusi 11%, tai skaitā 8% uzskata, ka galvaspilsētā ir nedaudz sliktāk, bet 3% uzskata, ka ir daudz sliktāk.

Interesanti, ka pagājušajā reizē to cilvēku daļa, kuri uzskata, ka Rīgā dzīvot ir labāk, visnotaļ strauji samazinājās 2008.-2010. gada ekonomiskās krīzes laikā. Šis rādītājs nav bijis zemāks par 50% - 2010. gada maijā tas sastādīja 53%, ka ir un paliek vēsturiskais minimums.

Ir pamats uzskatīt, ka arī pašreizējā krīze arī spēcīgi ietekmēs Latvijas galvaspilsētas pievilcību, kurai svarīgas nozares ir un paliek koronavīrusa stipri iedragātās tūrisma un loģistikas nozares.

Ziņu lente
0