Jauns saraksts: pēc kādu valstu apmeklējuma Latvijā būs jāievēro karantīna

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Барселоне в связи с коронавирусом
Ситуация в Барселоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas nedēļas ilga pašizolācija būs jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies Latvijā no sešām ES un EEZ valstīm, - Slimību profilakses un kontroles centrs sniedzis jaunas rekomendācijas.

RĪGA, 21. jūnijs - Sputnik. Divas nedēļas ilgs pašizolācijas periods jāievēro visiem, kuri ieradušies Latvijā no sešām ES un EEZ valstīm: Zviedrijas, Portugāles, Rumānijas, Bulgārijas, Polijas un Lielbritānijas, vēsta Bb.lv, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra informāciju.

Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
ES gatavo piedāvājumus ārējo robežu atvēršanas uzsākšanai no 1. jūlija

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem no valstīm, kurās 14 dienu laikā saslimstība ar Covid-19 nepārsniedz 15 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Patlaban saslimstība Latvijā krītas un sastāda 1,4 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Lietuvā un Igaunijā šis rādītājs ir augstāks – 3,6 un 6,6 gadījumi atbilstoši.

Zviedrijā saslimstība sastāda 140,2 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, Portugālē – 44,1 Rumānijā - 16,5, Polijā – 15,8.

Ātri krītas saslimstība Lielbritānijā – par 5,12 gadījumiem mazāk nekā 12. jūnijā un sastāda 27,7 uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC rādītājam tuvi ir dati no Nīderlandes – 13,9 infekcijas gadījumi un Beļģijas – 13,6 gadījumi, turklāt Beļģijā vērojama lejupslīde.

Iepriekš vēstīts, ka PVO vadītājs paudis bažas par jaunu bīstamu Covid-19 izplatības fāzi. Pēc viņa vārdiem, cilvēkiem apnicis sēdēt mājās un valstis steidzas atvērt robežas un atjaunot ekonomiku, tomēr vīruss vēl nav pazudis.

"Tomēr vīruss vēl joprojām ātri izplatās, tas vēl joprojām ir nāvējošs, un lielākā daļa cilvēku pret to vēl joprojām ir uzņēmīgi," teica Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

Пассажиры соблюдают социальную дистанцию в автобусе международного аэропорта Загреба, Хорватия - Sputnik Latvija
Beļģijas ĀM paskaidroja, kādēļ ES nevar atrisināt robežu atvēršanas jautājumu

PVO vadītājs atzīmēja, ka 18. jūnijā reģistrēts rekordliels Covid-19 inficēto skaits, lielākā daļa no viņiem – Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Kopā – 150 tūkstoši cilvēku diennakts laikā. Liels saslimšanas gadījumu skaits fiksēts arī Dienvidāzijas un Tuvo Austrumu valstīs.

Gebreiesuss ieteica visām valstīm joprojām ievērot visus ierobežojumus un nezaudēt modrību.

Cita starpā, pēc viņa domām, ļoti svarīgi ir ievērot sociālo distanci, bieži mazgāt rokas, izmantot individuālās aizsardzības līdzekļus.

Patlaban pasaulē fiksēti 8,689 miljoni infekcijas gadījumu, 460 548 cilvēki ir miruši.

Ziņu lente
0