Politika

Zobi vadzī nebūs jākar: Levits paskaidrojis deputātiem, kā prātīgi tērēt naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovДень памяти жертв коммунистического террора в Риге
День памяти жертв коммунистического террора в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents aicināja deputātus neatsaukt atmiņā priekšvēlēšanu solījumus un klientūras interesles, sadalot līdzekļus ekonomikas atjaunošanai. Levits uzskata, ka Latvijai jāpievērš uzmanība "zaļajam kursam", kas atbilst latviešu kultūrai.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Sācies Latvijas tautsaimniecības atjaunošanas periods, turklāt valstij ir labas starta pozīcijas, kas jāizmanto prātīgi, paziņoja prezidents Egils Levits, uzrunājot deputātus Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē. Runas teksts publicēts valsts vadītāja vietnē.

"Mēs atrodamies unikālā situācijā, ka ekonomikas lejupslīdes laikā mums ir nevis, kā mēs to esam pieraduši, jāsavelk jostas, bet gan stratēģiski un ātri jāiegulda ievērojami līdzekļi, kas tagad Eiropas Savienības kopējā atveseļošanās plāna ietvaros būs mūsu rīcībā," paziņoja prezidents.

Viņš uzskata par vajadzīgu padomāt, kā šo naudu iztērēt.

"Taču vienmēr paturēsim prātā – mēs aizņemamies uz nākotnes rēķina. Tādēļ mums šie līdzekļi ir jāiegulda nākotnē. Jāiegulda tā, lai tie dotu vislielāko pievienoto vērtību, veicinātu eksportu un konkurētspēju, piesaistītu investīcijas, radītu labākas iespējas ieiet pasaules tirdzniecības ķēdēs un nišās un dotu vislielāko kopējo labumu," uzsvēra Levits.

Līdzekļu sadalē viņš aicināja balstīties uz stratēģiskiem apsvērumiem, kopīgām valsts interesēm un domāt par sabiedrības un ekonomikas labklājību.

"Nekādi priekšvēlēšanu solījumi vai konkrētas klientūras intereses šajā diskusijā nav vērā ņemamas," paziņoja valsts vadītājs.

Pēc politiķa domām, krīzes ietekme Latvijā būs atkarīga no tā, cik tālredzīga, mērķtiecīga, gudra un dinamiska būs valdības rīcība.

Концерт Музыка мира в музее Победы - Sputnik Latvija
Galvenās Latvijas būves – cietums un koncertzāle: deputāts sašutis par koalīcijas lēmumu

Pie tam Levits atgādināja, ka Eiropas Savienība ir uzņēmusi kursu "zaļās"ekonomikas attīstības virzienā.

"Tas nozīmē, ka Latvijai ir jāizmanto sava izdevīgā starta pozīcija, lai šo zaļo pagriezienu veiktu kā viena no pirmajām dalībvalstīm," uzskata valsts vadītājs.

Viņaprāt, "zaļās" ekonomikas apsvērumiem jābūt noteicošajiem, sadalot līdzekļus, kas piešķirti cīņai ar koronavīrusa krīzi.

""Zaļais kurss" atbilst latviešu kultūrai un mentalitātei. Ar Eiropas Savienības atbalstu tam ir vējš burās, un būtu muļķīgi to neizmantot," atzīmēja Latvijas prezidents.

Ziņu lente
0