Latvijā miruši divi pacienti ar Covid-19, atklāti seši jauni inficēšanās gadījumi

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasПроведение анализа на коронавирус
Проведение анализа на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mirušo pacientu skaits, kuriem tika apstiprināts Covid-19, Latvijā sasniedzis 30; slimnīcās turpina ārstēties seši cilvēki.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Aizritējušajā diennaktī Latvijā tika veikti 1810 koronavīrusa testi, seši no tiem izrādījās pozitīvi. Divi cilvēki ar Covid-19 miruši, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem, abi mirušie piederēja pie vecuma kategorijas 80-85 gadi, abiem bija arī citas hroniskas slimības.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma veikti 131 646 izmeklējumi, atklāti 1104 inficētie, 875 cilvēki izveseļojušies, 30 miruši.

Pēdējās diennakts laikā hospitalizēts viens cilvēks ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas seši pacienti, pieciem no viņiem ir vidēji smaga slimības gaita, viens pacients atrodas smagā stāvoklī. No slimnīcām izrakstīts 171 pacients, kas ārstējies no Covid-19.

Лекарства - Sputnik Latvija
PVO pastāstīja par zinātnisko izrāvienu Covid-19 ārstēšanā

Iepriekš Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis paziņoja, ka nav izslēgta otra Covid-19 saslimšanas viļņa izcelšanās. Rīgas Stradiņa universitātes Veselības aprūpes un epidemioloģijas nodaļas vadītājs profesors Ģirts Briģis atzīmēja, ka var pieņemt, ka imunitāte pret Covid-19, kas veidojas pēc izveseļošanās no jaunā koronavīrusa, Latvijā parādījusies aptuveni 1% populācijas, tātad par kolektīvās imunitātes veidošanos runāt nenākas.

Pēc SPKC pārstāves Elīnas Dimiņas sacītā, sevišķi grūti var būt rudenī, kad Latvijā sāksies gripas epidēmija un pieaugs akūtās elpceļu vīrusa infekcijas saslimstība, kas radīs papildu slodzi veselības aprūpes sistēmai.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē jau ir atklāti vairāk nekā 8,2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 446 tūkstoši cilvēku ir miruši un vairāk nekā 4,3 miljoni izveseļojušies.

Ziņu lente
0