Covid-19 Latvijā ir gandrīz izzudis, taču ārsti gaida otru vilni

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛатвийский центр инфектологии
Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā diennakts laikā atklāts viens jauns Covid-19 gadījums; galvenais infektologs neizslēdz otrā saslimšanas viļņa atnākšanu.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir veikts 1691 koronavīrusa tests, atklāts viens jauns inficēšanās gadījums, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā kopš vīrusa izplatības sākuma Latvijā ir veikti 129 836 izmeklējumi, atklāti 1098 inficēties, 875 cilvēki ir izveseļojušies, 28 miruši.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievietots viens cilvēks ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas astoņi pacienti, septiņiem no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, viens atrodas smagā stāvoklī. No slimnīcām pēc Covid-19 ārstēšanas izrakstīti 170 pacienti.

Otrais vilnis

Otrais koronavīrusa izplatības vilnis jau ir sācies Irānā un Izraēlā, paziņoja Latvijas Radio ēterā Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis. Vai otrais vilnis būs arī Latvijā un kad, pagaidām nav zināms, taču ir skaidrs, ka vīruss neizzudīs pats par sevi, piebilda viņš.

"Pirmais būtu jāsaprot, ka ceļošana nav pārāk droša. Tie, kas atbrauc, arī var būt ar vīrusu, jo 14 dienu pašizolācija nav jāievēro," sacīja Dumpis.

Женщины на набережной Сены в Париже - Sputnik Latvija
PVO: Covid-19 otrais vilnis var būt graujošs

Tāpat viņš piebilda, ka šobrīd ir vasara, tādēļ nevajag mest izaicinājumu liktenim un apmeklēt pasākumus iekštelpās.

"Mēs, protams, neesam gatavi otrajam vilnim, un diez vai kāda valsts ir. Pirmais, valstiskā līmenī būtu nepieļaut šo otro vilni. Tātad mēģināt piekopt to pašu stratēģiju, ar kuru mums izdevās epidēmiju ierobežot – testēšanu, kontaktu apzināšanu," teic Dumpis.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 8,1 miljons inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 439 tūkstoši cilvēku ir miruši, izveseļojušies vairāk nekā 4,2 miljoni.

Ziņu lente
0