Latvijas iedzīvotāji uzskata par nepieciešamu piesaistīt Krievijas investīcijas valstī

© Sputnik / Sergey MelkonovВ порту Лиепаи.
В порту Лиепаи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai ir nepieciešams aktīvi piesaistīt investīcijas no Krievijas.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar tirgus un sabiedriskā viedokļa pētījumu centra SKDS veikto aptauju, vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata Krievijas investīciju piesaistīšanu Latvijā par nepieciešamu.

Aptaujāto vidū 51% uzskata, ka valstij Krievijas investīcijas ir drīzāk nepieciešamas. No tiem 16% ir pārliecināti, ka Latvijai vienkārši ir nepieciešams piesaistīt Krievijas investorus, savukārt 35% atbildēja, ka drīzāk piekrīt tam, ka Krievijas investīcijas ir nepieciešamas.

Par to, ka Latvijai nav nepieciešamas Krievijas investīcijas, paziņoja 32%. No tiem 12% ar pilnu pārliecību paziņoja, ka Latvija iztiks bez ieguldījumiem ekonomikā no Krievijas puses.

Калькулятор и евро - Sputnik Latvija
Nacionālās drošības lieta: Latvija pastiprināti kontrolēs "aizdomīgas" investīcijas

Vispār par šo tēmu nav domājuši un neizteica nekādas domas 17% aptaujāto.

Atgādināsim, ka, piemēram, dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms 2020. gada pirmajā ceturksnī Latvijā sastādīja 5,983 miljonus tonnu, kas ir par 48,7% mazāk, nekā pirms gada. Naftas produktu transportēšanas apjoms maģistrālajos cauruļvados samazinājies par 44,6%, līdz 529 tūkstošiem tonnu.

Ekonomikas zinātņu doktors, Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta Ekonomisko pētījumu nodaļas vadītājs Anatolijs Bažans Sputnik Latvija intervijā atzīmēja, ka investīciju trūkuma gadījumā Latvijas tranzīta nozarei paveras ne tās patīkamākās perspektīvas.

Latviju šādā situācijā var glābt tikai Krievija un Ķīna. Investīcijas no ĶTR puses, protams, ir iespējams, jo Ķīna ir ieinteresēta savu uzņēmumu izvietošanā Eiropā.

Taču, ja Latvija sakārtos attiecības ar Krieviju, tās ostas atkal kļūs par budžeta ienākumu avotu.

Ziņu lente
0